Ett år til vinter-OL i Beijing

Spår norsk gullfest

En fersk prognose fra Gracenote holder Norge som favoritt til å toppe statistikken og sette nok en medaljerekord i vinter-OL i Beijing neste år.

GULLFELST: Det norske stafettlaget med Didrik Tønseth, Martin Johnsrud Sundby , Simen Hegstad Kruger og Joahnnes Høsflot Klæbo sikret ett av Norges 14 gullmedaljer under OL i 2018. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
GULLFELST: Det norske stafettlaget med Didrik Tønseth, Martin Johnsrud Sundby , Simen Hegstad Kruger og Joahnnes Høsflot Klæbo sikret ett av Norges 14 gullmedaljer under OL i 2018. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag var det ett år til OL-åpningen i den kinesiske hovedstaden, og i den forbindelse har statistikktjenesten Gracenote lagt ut sin virtuelle medaljeoversikt, som er en prognose for hvordan den kommer til å se ut når mesterskapet er over.

Norge satte vinterolympisk rekord med 39 medaljer i Pyeongchang i 2018, og samtidig tangerte man rekorden på 14 gullmedaljer. Gracenote har analysert seg fram til at Norge kommer til å slå begge disse rekordene i 2022.

Norge topper oversikten med i alt 41 medaljer, i form av 25 gull, sju sølv og ni bronse. Deretter følger OAR (olympiske utøvere fra Russland) med 34 (6-13-15) og Tyskland med 31 (12-12-7).

28 i langrenn og skiskyting

– Langrenn og skiskyting vil være nøkkelsporten for Norge om de skal nå dette målet. For øyeblikket er prognosen 28 medaljer til Norge i disse to sportene, skriver Gracenote.

Dersom prognosen slår til, vil også de russiske utøverne ta flere medaljer i et vinter-OL enn noen russisk eller sovjetisk tropp har gjort tidligere.

Olympiatoppen holdt torsdag en orientering om OL og Paralympics 2022 i forbindelse med at det er ett år igjen til lekene. Der ville man ikke slå fast noe klart medaljemål.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer