Spår stjernevraking: - Nesten vondt

Ekspertene tror at Manchester United-manager Erik ten Hag (52) kan komme til å ta et smått oppsiktsvekkende grep når Liverpool gjester Old Trafford mandag kveld.

ROPER: Manchester United-manager Erik ten Hag. Foto: REUTERS/Toby Melville/NTB
ROPER: Manchester United-manager Erik ten Hag. Foto: REUTERS/Toby Melville/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Både Viaplay-kommentator Kasper Wikestad og TV 2-ekspert Simen Stamsø-Møller støtter Manchester Evening News sin beskjed om at Ten Hag sterkt vurderer å vrake kapteinen Harry Maguire (29) i storkampen mot Liverpool.

Lokalavisa hevder nyinnkjøpte Lisandro Martínez og Raphaël Varane kan komme til å danne de røde djevlenes stopperduo mot Jürgen Klopps mannskap.

- Det kan absolutt skje. Det er litt spesielt og nesten litt vondt å se Maguire, for det kan virke som at det er en spiller som mangler selvtillit, og synes ting er vanskelig. Når man i tillegg kjenner det presset som kaptein for Manchester United, hjemme på Old Trafford, og når man sliter fra før av, da er det vanskelig å prestere, sier Wikestad til Dagbladet.

Han mener det på ingen måte vil være overraskende om Martínez og Varane starter kampen. Stamsø-Møller støtter den meningen.

- For England og enkelte kamper for United har jeg sett at han har noe i seg, men når tre av fire kamper for United er dårlige, da er det sånn det må bli. Det er i så fall en stor avgjørelse, med tanke på at han er kaptein. Det vil antakelig være en knekk for ham, men mot Liverpool trenger man tempo, og da er det fullt forståelig. Jeg mener Varane bør spille, også er den siste plassen åpen, forteller Stamsø-Møller til Dagbladet.

Det var Manchester Uniteds daværende manager Ole Gunnar Solskjær som tilbake i 2019 hentet Maguire for drøye 900 millioner kroner fra Leicester. Siden den gang har Maguire stort sett vært under sterk kritikk for sine svake prestasjoner for United.

PROFIL: Kommentator og fotballekspert Simen Stamsø Møller i TV 2. Foto: NTB
PROFIL: Kommentator og fotballekspert Simen Stamsø Møller i TV 2. Foto: NTB Vis mer

- Krise

Som vanlig er det knyttet store forventninger til storkampen mellom Manchester United og Liverpool, men nytt er det at Liverpool er et stykke bak toppen, og at Manchester United, sjokkerende nok, ligger på nest sisteplass.

Stamsø-Møller mener det er sjeldent for en kamp mellom United og Liverpool at begge lagene har muligheten til å sette det andre laget i skikkelig trøbbel.

- United er i trøbbel, men skulle de stå med null poeng etter tre kamper, da er det krise. Punktum, slår Stamsø-Møller fast.

Han tilføyer at det vil være kritisk for Liverpool hvis de ikke får med seg poeng - helst bør de vinne - og at hvis man ser bort fra forrige sesong, da det ble overkjøring, pleier det ellers å være ganske jevnt.

STORT: Flere heldige supportere fikk møte Manchester United-spillerne som er i Norge i anledning kampen mot Atletico Madrid på Ullevaal Stadion 30. juli. Video: Shad Madrian Vis mer

Wikestad mener Liverpool har mest å tape, og at Manchester United har mest å vinne.

- Hvis Manchester United evner, og det er dét spørsmålet man må stille - om de evner - så kan dette være en perfekt måte å kickstarte sesongen og Ten Hag-æraen. Et tap for Liverpool vil være en utrolig skeiv start.

Kan ikke bli verre

Wikestad forteller han er bekymret på Manchester Uniteds vegne.

- Jeg tror alle som på noe som helst vis har et forhold til Manchester United er bekymret. Den store bekymringen er hvordan det ser ut fra topp til bunn: Fra eierne, organisasjon, administrasjon, Old Traffords forfatning og ned til spillertroppen, sier Wikestad.

FØLGER PREMIER LEAGUE: Viaplay-kommentator Kasper Wikestad. Foto: Shad Madian / Dagbladet
FØLGER PREMIER LEAGUE: Viaplay-kommentator Kasper Wikestad. Foto: Shad Madian / Dagbladet Vis mer

- Snakker vi krise for Manchester United hvis de taper for Liverpool?

- Det er klart at de to første tapene har gjort noe med Manchester United. Med Ten Hag inn skulle man begynne et nytt kapittel, også ser man at det er det samme gamle kapittelet fra forrige sesong som fortsetter.

Wikestad tillegger:

- De aller fleste overskriftene er brukt. Jeg tror ingen forventer at Manchester United skal slå Liverpool sånn det ser ut nå. Det er ikke make or break, eller, det kan være make, men ikke brake, for Manchester United. Det kan ikke bli så mye verre enn det er nå.

Liverpool spilte 2-2 i ligaåpningen mot Fulham, og fulgte opp med 1-1 mot Crystal Palace på Anfield. Merseyside-lagets store tittelrival Manchester City har åpnet med to seirer og en uavgjort. Spørsmålet er om Liverpool tåler et tap for Manchester United i jakten på ligatittelen.

- Jeg synes det blir for tidlig å slå fast noe som helst. Men ser man på de siste sesongene, så er man oppe i 27-30 seirer for Premier League-vinneren. Da er det bare å gjøre matten på hva man må gjøre utover sesongen, hvis de skulle tape, avslutter Wikestad.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer