Dagbladet spår medaljedobling fra forrige rekord!

Spår tidenes norske VM: Dette er Norges medaljehåp

13 norske utøvere kan kjempe om topplasseringer i friidretts-VM i Doha. Her er den komplette VM-analysen som viser at Norge har alle tiders muligheter til å levere tidenes beste friidretts-VM.

BEST I VEDEN: Karsten Warholm (23) er både regjerende verdensmester og europamester på 400 meter hekk, hvor han også nylig leverte årsbeste i verden i Zürich, og må ta på seg favorittstempelet i kampen mot gigantene Rai Benjamin (22) og Abderrahman Samba (24). Foto: Jean-Christophe Bott/Keystone via AP
BEST I VEDEN: Karsten Warholm (23) er både regjerende verdensmester og europamester på 400 meter hekk, hvor han også nylig leverte årsbeste i verden i Zürich, og må ta på seg favorittstempelet i kampen mot gigantene Rai Benjamin (22) og Abderrahman Samba (24). Foto: Jean-Christophe Bott/Keystone via AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I friidretts-VM i London i 2017 tok Norge ett gull og én bronse signert Karsten Warholm (23) og Filip Ingebrigtsen (26). I 2015 og 2013 dro Norge hjem fra friidretts-VM uten én eneste medalje.

Norges rekord-VM stammer fra Aten i 1997 og Berlin i 2009, med to gull - og ingen andre medaljer - i begge disse to mesterskapene.

Trine Hattestad og Hanne Haugland sørget for de norske VM-gullene i 1997, mens det var Andreas Thorkildsen og Trond Nymark som sto for gullbragdene i 2009.

Altså: Norge har aldri tatt mer enn to medaljer i ett og samme friidretts-VM, som er verdens tredje største idrettsarrangement etter OL og fotball-VM.

I årets verdensmesterskap i Doha spår Dagbladet tidenes norske friidretts-VM og at alle tidligere rekorder blir slått. Dagbladet spår fire norske medaljer, altså en dobling av den forrige rekorden.

Slik rangerer vi de 13 norske utøverne vi har mest tro på i dette verdensmesterskapet på terningen:

KARSTEN WARHOLM (23 ÅR) - 6

Idrettsfenomenet fra Ulsteinvik er gullfavoritt på 400 meter hekk i kraft av årsbeste i verden og tidenes nest raskeste tid, like foran Rai Benjamin og Abderrahman Samba (om han dukker opp), som deler tidenes tredje raskeste tid i verden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer