Spår tøff batalje mot Norge

Russlands trener syns ikke spillerne hans er i form.

BEIJING (Dagbladet.no): • Ungarn - Russland 20-22 (9-14)

Den russiske håndbaltreneren Evgeni Trefilov var åpenbart fornøyd etter maktdemonstrasjonen hans russiske damer viste i semifinalen mot Ungarn.

Selv om ungarerne yppet seg mot slutten av kampen kom de aldri i nærheten av den russiske OL-favoritten. Finalen mot Norge, derimot, tror han blir en tøff utfordring.

- Du kan bare vente og se, men hver eneste kamp er tøff. I dag fikk vi det tøft mot Ungarn i andre omgang, og jeg tror det blir en veldig tøff kamp mot Norge også, sier Trefilov til Dagbladet.no etter kampen.

I dag var han ikke fornøyd med forsvarsspillet, og i andre omgang syntes han det stoppet i angrep også. Trefilov mener spillerne hans ikke er i den formen de burde vært før finalen.

Men da han blir bedt om å vurdere styrkeforskjellen mellom Norge og Russland, blir han atter en gang diplomatisk.

- Sammenligner vi oss med Norge tror jeg ikke vi har noen spesielle fordeler. Det blir en tøff og jevn kamp, og vi får bare vente å se på resultatet.

Kantspiller Emilia Turay tror derimot hun vet hva som kreves av vinnerlaget i finalen lørdag.

USIKKER PÅ FORMEN: Russlands temperamentsfulle trener Evgeni Trefilov mener spillerne hans ikke er i den formen han skulle ønske de var, og spår en tøff OL-finale mot Norge. Foto: AFP/Scanpix
USIKKER PÅ FORMEN: Russlands temperamentsfulle trener Evgeni Trefilov mener spillerne hans ikke er i den formen han skulle ønske de var, og spår en tøff OL-finale mot Norge. Foto: AFP/Scanpix Vis mer

- Jeg tror vi er på samme nivå på banen, så det mentale blir nøkkelen. Det laget som fungerer best mentalt på lørdag vinner kampen, sier Turay.

Spår tøff batalje mot Norge