Spår tøffere tider for Solskjær

Tjærnås og Alsaker.

(Dagbladet.no): Mange United-fans, særlig de skandinaviske, hadde gledet seg lenge til å se Ole Gunnar Solskjær og Henke Larsson sammen på topp for Manchester United. I går var ventetiden over - men samarbeidet mellom «veteran vikings» ga neppe Sir Alex Ferguson noen aha-opplevelse.

«Superreserve-helt i forrige runde, men tocuhen sviktet ham fullstendig denne gangen», skriver Manchester Evening News om Solskjær i sin spillervurdering, og gir 5 av 10 poeng.

Samme karakter får Henke Larsson, som blant annet fikk en strålende volleyscoring annullert.

Ikke rask nok

Canal Plus-ekspert Lars Tjærnås tror Solskjær vil få begrenset med spilletid framover.

- Jeg tror ikke han kommer til å spille all verden av kampen framover. Solskjær er smart, men for øyeblikket er han ett tidels sekund for sein i en del situasjoner. Han tenker riktig, men agerer ikke raskt nok. Det har mer med det fysiologiske en forståelsen å gjøre, sier Tjærnås til VG.

Fotballkommentator Øyvind Alsaker var heller ikke imponert over det Henke og Solskjær utrettet sammen på topp, men vil ikke uten videre avskrive dem som et alternativ.

- Det er for tidlig å gravlegge alternativet, det var tross alt første gangen de spilte sammen. Solskjær har ikke startet mange kamper de siste årene, og det kan hende det blir for tøft for ham å starte som spiss. Det er enormt krevende, og man får så mye juling. På slutten av en kamp, hvor United har malt i stykker et forsvar, er det mer gunstig at han slipper til. Vi må være litt realister, sier Alsaker til Dagbladet.no.

Spår tøffere tider for Solskjær

Ikke optimist

Han tror Solskjær selv skjønner at han stiller som nummer fire i køen blant spissene på Old Trafford.

- Jeg tror Ole Gunnar innser at han er bakerst. Jeg er veldig imponert over Henke, han har sett ut som en integrert del av Uniteds angrepsspill fra dag 1. Hele touchen hans, måten han alltid får lagt igjen presist med en eller annen kroppsdel, er imponerende, sier Alsaker.

Lars Tjærnæs er i likhet med de fleste positivt overrasket over Solskjærs prestasjoner så langt denne sesongen, hvor han for øyeblikket kan titulere seg som Premier Leagues mest effektive spiss.

Men han tror 33-åringen får det tøft framover.

- Situasjonen hans er tøff på grunn av to ting: Han har flere og sterkere konkurrenter nå, og dessuten bruker Sir Alex Ferguson en ganske fast førsteellever denne sesongen. Samlet sett er jeg ikke veldig optimistisk på vegne av Solskjær, sier han til VG.

• Din mening: Bør Solskjær rendyrkes som superreserve?

FIKK STARTE: Men Ole Gunnar Solskjær fikk det tøft mot Sol Campbell og Portsmouth. Nordmannen har en strålende målstatistikk for United denne sesongen, men norske eksperter spår enda mindre spilletid i tida som kommer. Foto: AP
FIKK STARTE: Men Ole Gunnar Solskjær fikk det tøft mot Sol Campbell og Portsmouth. Nordmannen har en strålende målstatistikk for United denne sesongen, men norske eksperter spår enda mindre spilletid i tida som kommer. Foto: AP Vis mer
IKKE OPTIMIST:</B> - Jeg er ikke veldig optimistisk på vegne av Solskjær, sier Lars Tjærnås.
FOR TØFT:</B> Øyvind Alsaker mener det medfører mye juling å starte som spiss, og at Solskjær vil takle det bedre å komme inn når forsvaret er mørnet.