Cristiano Ronaldo:

Spår usikker framtid etter trenerbytte

Journalist og «tysklandkjenner» mener Cristiano Ronaldo ikke vil passe spillestilen til Manchester United nye trener.

USIKKER FREMTID: Et trenerbytte kan bety trøbbel for Cristiano Ronaldo. Foto: AFP
USIKKER FREMTID: Et trenerbytte kan bety trøbbel for Cristiano Ronaldo. Foto: AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Med Ralf Rangnick (63) som manager i Manchester United tyder mye på at ting kan bli seende helt annerledes ut på Old Trafford.

I motsetning til hans forgjenger, Ole Gunnar Solskjær, skal Rangnick være en kyniker av rang.

63-åringen har gjort store deler av sitt fotballvirke i hjemlandet Tyskland, og har blant annet gjort underverker med Hoffenheim og RB Leipzig.

- Han hater det

En som kjenner tysk fotball bedre enn de aller fleste nordmenn, er Asbjørn Slettemark. Han har bodd fire år i Tyskland, er Manchester United-supporter og driver Bundesliga-podkasten Dritte Halbzeit.

Han ser både fordeler og ulemper ved ansettelsen.

I TVIL: Asbjørn Slettemark er usikker på om Cristiano Ronaldo vil passe inn i United-laget under Ralf Rangnick. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
I TVIL: Asbjørn Slettemark er usikker på om Cristiano Ronaldo vil passe inn i United-laget under Ralf Rangnick. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer

- Rangnick er en uttalt motstander av «flashy» ting. Han hater det. Han mener at folk for eksempel ikke skal ha tatoveringer, han misliker Instagram-profilering og er veldig gammeldags og tysk i stilen. Han kommer til å peke ut daukjøttet som må vekk, sier Slettemark til Dagbladet.

- Hva tror du det betyr for Ronaldo?

- Jeg ser ikke for meg at han passer i United under Rangnick. Han er verdens største plaster på verden mest blodsprutende sår. Men Rangnick har sikkert dyp respekt for Ronaldos helseregime, og det er noe som kommer godt med.

Passer United

Slettemark fortsetter:

- Jeg ser helt åpenbart flere farer. Alle potensielle farer er imidlertid også gevinst. Han elsker for eksempel kontrollerende eiere med masse penger, og så er han veldig lite glad i fans. Han mener fansen ikke skal ha noe å si i moderne fotball. Klubber skal være styrt av eiere og pengerike folk. Premier League og United kan passe ham veldig bra.

Han legger til at det spesielt er en ting som kan komme «de røde djevlene» til gode:

- Han får ekstremt mye ut av uslepne diamanter, og gjør dem til verdensstjerner. Der har United enormt å hente. Ta Greenwood, for eksempel: Hvis han viser de riktige holdningene, kommer han til å ta de nødvendige stegene fra lovende fyr med masse følgere på Instagram til å bli en av verdens beste, sier Slettemark til Dagbladet.

- Som United-fan er jeg skeptisk til Rangnick, men fotballfaglig og for United framtid tenker jeg at dette er en veldig «quick fix».

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer