Spår vraking

- Jeg tipper vi får en annen keeper mot Serbia, sier tidligere landslagstrener Egil «Drillo» Olsen.

SPÅR ENDRINGER: Egil Olsen. Foto: Marit Hommedal / NTB
SPÅR ENDRINGER: Egil Olsen. Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

LJUBLJANA (Dagbladet): Det som så ut til å bli en ny solskinnshistorie med Erling Braut Haaland-scoring og tre nye poeng, ble i stedet til en mørk norsk fotballkveld i Ljubljana. Selv om Norge tok ledelsen tidlig i 2. omgang, slo Slovenia tilbake og snudde 0-1 til 2-1.

Den siste scoringen var signert det 195 centimeter høye og 19 år gamle stortalentet Benjamin Sesko, hvis skudd fra 25 meter snek seg bak Ørjan Håskjold Nyland.

Scoringen setter fyr på diskusjonen om det var riktig å starte med den klubbløse keeperen - uten fersk kamptrening - i mål i dette oppgjøret.

- Det er en keepertabbe, enkelt og greit. Jeg tipper vi får en annen keeper mot Serbia, spår tidligere landslagstrener Egil «Drillo» Olsen i TV 2s studiosending.

«Drillo» tror Rosenborg-keeper André Hansen får muligheten mot Serbia på tirsdag. Også AaFK-keeper Sten Grytebust er et alternativ.

Solbakkens respons

Landslagssjef Ståle Solbakken synes spørsmålet om det var riktig å starte med Nyland i mål, er helt berettiget.

- Vi har stilt oss samme spørsmål selv og endte med at Ørjan skulle stå. Han har ikke hatt all verden av kamptrening før i karrieren heller, og har alltid prestert og vært bunnsolid i all den tiden jeg har vært landslagstrener. Den tvilen falt Ørjan til gode, sier Solbakken til TV 2.

Nyland var på sin side ikke helt enig i at 2-1-scoringen til Slovenia bør karakteriseres som en tabbe.

- 2-1-målet er et bra treff, som jeg ikke ser utgangen på, sier Nyland til TV 2.

Voldingen avviste også spekulasjonene om at manglende kamptrening spilte inn på situasjonen.

Fortsatt alle muligheter

Kveldens tap mot Slovenia betyr at Norge misbrukte muligheten til å dra i land den viktige gruppeseieren i Nations League-gruppa allerede i kveld, hvor spesielt tre faktorer ligger i potten:

Ved å vinne gruppa kan Norge innkassere 1) opprykk til nivå A i Nations League, hvilket betyr attraktive kamper mot Europas beste nasjoner i neste utgave, 2) en bedre seeding til høstens trekning til den ordinære EM-kvalifiseringen og dermed en antatt enklere vei til EM i Tyskland 2024, og 3) en ekstra mulighet til å kvalifisere seg til EM 2024 via playoff, om det ikke skulle lykkes i den ordinære EM-kvaliken.

Norge kan imidlertid fortsatt sikre gruppeseieren om jobben gjøres mot Serbia på Ullevaal tirsdag kveld. Serbia møter for øvrig Sverige seinere i kveld.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer