Spår Zlatan-comeback i Europa: - Han er langt fra ferdig

Zlatan Ibrahimovic har kanskje rukket å bli 37 år gammel, men Strive-kommentator Per-Jarle Heggelund mener svensken fremdeles kunne gått inn på et hvilket som helst lag i verden.

FARVEL? Det er ikke utenkelig at Zlatan Ibrahimovic vinker farvel til LA Galaxy-fansen. Per-Jarle Heggelund mener han fremdeles kan bidra i Europa. Foto: AFP.
FARVEL? Det er ikke utenkelig at Zlatan Ibrahimovic vinker farvel til LA Galaxy-fansen. Per-Jarle Heggelund mener han fremdeles kan bidra i Europa. Foto: AFP.Vis mer

- Det er helt brutalt å se på Zlatan og hvor god han er, sier Per-Jarle Heggelund til Dagbladet.

Strive-kommentatoren var oppe grytidlig for å kommentere MLS-oppgjøret mellom LA Galaxy og Seattle Sounders natt til søndag. Oppgjøret endte 2-2, etter at Jørgen Skjelvik var svært uheldig da han scoret selvmål.

Klubbens store stjerne, Zlatan Ibrahimovic, scoret sitt 19. og 20. mål for sesongen, og har snart tangert antall mål fra fjorårssesongen.

Høydepunktene fra kampen kan du se i videovinduet under.

503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 674074409


Varnish cache server

EKSTRAORDINÆRT: Jørgen Skjelvik ble matchavgjørende for LA Galaxy. Dessverre var det i feil ende av banen. Video: strivesport.com Vis mer

Da endte han på 22 mål. Fremdeles gjenstår åtte kamper av den ordinære MLS-sesongen. California-klubben har fremdeles ikke sikret playoff-spill til vinteren.

- Han kunne gått inn på et hvilket som helst lag i hele verden. Bare tenk på den dagen han ikke spiller lenger. Se for deg ham, sitte i en stol, ingen å kjefte på, ingen å duellere med. Da kommer han til å sitte der i gyngestolen og synes at livet er kjipt. Den fysikken han har, den flammen i magen han har, han er langt fra ferdig. Han kan spille i mange, mange år til, understreker Heggelund.

Har tatt seg til rette

Svensken har lang fartstid som toppspiller i Europa. Han har spilt - og hamret inn scoringer - for Malmö, Ajax, Inter, Barcelona, Milan, PSG og Manchester United, før han i 2018 satte kursen mot California, Hollywood og Los Angeles Galaxy.

Fotball, eller «soccer», som det heter der borte, er ikke like utbredt, men er i ferd med å ta igjen de mer veletablerte idrettene der borte, som baseball, basketball, ishockey og amerikansk fotball.

Det er nok av stjerner i Hollywood-byen- Johnny Depp, Jennifer Aniston, George Clooney, Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Steven Spielberg og Kim Kardashian er blant dem. Om Zlatan er en like stor stjerne der, som han ellers ville vært de fleste steder i Europa, er ikke godt å si. Men han har i hvert fall gjort sitt for å bli lagt merke til.

Da han signerte for klubben, tok han ut en hel side i avisa LA Times, med teksten «Kjære Los Angeles. Vær så god» for å annonsere sin ankomst.

Siden har han scoret vakre mål, blitt bøtelagt for filming, i kjent Zlatan-stil snakket rett fra levra med oppsiktsvekkende uttalelser og scoret i tillegg sitt 500. mål i karrieren i den hvite og blå Galaxy-trøya.

VANSKELIG Å IGNORERE: Slik så det ut i LA Times da Zlatan Ibrahimovic ankom LA Galaxy. Foto: Faksimile, LA Times.
VANSKELIG Å IGNORERE: Slik så det ut i LA Times da Zlatan Ibrahimovic ankom LA Galaxy. Foto: Faksimile, LA Times. Vis mer

Heggelund tror det har vært fint for både Zlatan og kona Helena å bo i Los Angeles, men han føler seg trygg på at han returnerer til Europa før spillerkarrieren er over.

- Han er fortsatt bedre enn... ja, you name it, sier Heggelund.

Tyskland - brikken som mangler

Den tidligere Canal +/Cmore- og TV 2-kommentatoren sitter og spiller Football Manager med sønnen idet Dagbladet ringer. De to spiller på en save med Real Madrid, og vurderer å hente Ibrahimovic til den spanske hovedstadsklubben for «å plage Barcelona litt» .

Sønnen er imidlertid bekymret for lønnsbudsjettet, forteller Heggelund lattermildt, før han følger opp:

- Real Madrid-toget har kanskje gått, men han kunne spilt hvor som helst i Europa ellers. Bundesliga er det som mangler, påpeker han.

Ibrahimovic har vunnet det meste. Han har vært en bøtteløfter hvor enn han har vært, og har spilt i alle de største ligaene - bortsett fra Tyskland. Heggelund sier han kunne tenke seg å se supersvensken i Bayern München.

Tidligere i sommer hevdet LA Times-journalisten Kevin Baxter at 37-åringen kan være på vei bort fra Los Angeles Galaxy.

I så fall ville hardtsatsende MLS bli en attraksjon fattigere. Men europeisk fotball kunne - igjen - fort blitt en attraksjon rikere.