Johaug-glipp av hovedsponsoren

Sparebank 1 glemte å fjerne Johaug-bilde fra sponsorsidene

- En glipp.

GLEMTE Å BYTTE: Therese Johaug har prydet nettsiden til langrennslandslagets hovedsponsor helt fram til i dag. Skjermdump: Sparebank 1
GLEMTE Å BYTTE: Therese Johaug har prydet nettsiden til langrennslandslagets hovedsponsor helt fram til i dag. Skjermdump: Sparebank 1 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Therese Johaugs dopingdom har skapt dilemmaer for både Johaugs private sponsorer og landslagssponsorene.

Johaugs private sponsorer har stått ved hennes side underveis i den atten måneder lange utestengelsesperioden, og også landslagssponsoren Asko har benyttet seg av Johaug på en arrangement.

Kritikken mot bruken av dopingutestengte Johaug har kommet fra flere hold.

-Vi får satse på at fremtidige dopingdømte norske utøvere som er mindre populære vil oppleve den samme støtten fra sponsorer. Jeg har imidlertid mine tvil, sa jurist og CAS-ekspert Robin Mackenzie-Robinson til TV 2 i forbindelse med Asko-oppdraget.

Byttet bildet

Også landslagets hovedsponsor, Sparebank 1, har brukt Therese Johaug som blikkfang på nettsidene sine om sponsorvirksomheten.

Der har Johaug og Finn Hågen Krogh smilt mot kundene ved siden av teksten «Sparebank 1-alliansen sponser skilandslaget» helt fram til i dag.

Sparebank 1 byttet bildet etter at Dagbladet tok kontakt.

- Når det kommer til bildet på vår nettside er dette en glipp. Vi har rett og slett glemt å bytte ut bildet nå som hun står utenfor landslaget, skriver kommunikasjonsrådgiver Simen B. Rudi i en e-post til Dagbladet.

Johaug har vært suspendert fra det norske skilandslaget siden 18. oktober i fjor.

Svensk undring

I Sverige stiller man seg undrende til at Johaug fortsatt brukes i sponsorsammenheng mer enn et år etter at hun ble suspendert.

- Jeg forstår at det stilles spørsmål ved dette, og jeg forstår at folk kan reagere på det, sier Sveriges langrennssjef, Johan Sares, til Dagbladet.

Sares sier han ikke har reflektert mye over om man som forbund burde sørge for at dopingutestengte utøvere ikke brukes av landslagssponsorer mens de er utestengt, men at det er en åpenbar diskusjon man bør ta.

- Spørsmålet er jo hvordan man ønsker å framstå som sponsor. Skiforbundet hadde jo det samme dilemmaet med bildet av Johaug på smørebussen. Da valgte de å fjerne bildet. Jeg får si det på denne måten: Jeg håper jeg aldri havner i denne situasjonen, og så får jeg heller ta stilling til hvordan jeg ville reagert overfor en eventuell sponsor hvis jeg eventuelt havner der, sier Sares til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer