Sparer Bakke

Landslagstrener Åge Hareide vil trolig be Leeds-spiller Eirik Bakke bli hjemme når Norge møter Nord-Irland 18. februar.

Norges nye landslagssjef satt i går kveld på tribunen da landslagsuttatte Bakke og Leeds overkjørte Wolverhampton på Elland Road.

- Eirik sliter med en overanstrengelse i låret. Derfor vil jeg trolig spare Eirik til Nord-Irland-kampen. Han trenger å hvile, sier Hareide til Dagbladet.

Avgjørelse i dag

Landslagsjefen opplyser til Dagbladet at han tar den endelige avgjørelsen i 12-tida i dag etter å ha konferert med Bakke sjøl. Seinere vil det bli klart hvem som blir ny mann i troppen til privatlandskampen i Belfast førstkommende mandag.

- Det er viktig å få Eirik helt frisk nå. Han får heldigvis fri i helga på grunn av FA-cuprunde, men jeg er bekymret for at det harde kampprogrammet skal gjøre skaden verre, forteller Hareide.

I går fikk han se et nedrykkstruet Leeds storspille mot bunnrival Wolves.

- Jeg synes Eirik gjorde en bra kamp. Han blir en av dem som skal kjempe om en av de sentrale midtbaneplassene, mener Hareide - som i går måtte hente inn Tromsøs Morten Gamst Pedersen i troppen etter at han fikk forfall fra Trond Andersen.

Ivers innbytter

En benkeplasssert Steffen Iversen så spissrival Ioan Viorel utlikne for «Ulvene». Sjøl fikk trønderen bare 13 minutter som innbytter.

- Det er vanskelig for Steffen å komme inn når laget ligger under 3- 1. Han fikk ikke utrettet noe særlig, sier Hareide.

I dag står hjemmekampene til Liverpool og Blackburn på programmet for landslagssjefen.

ETTERLENGTET: Omsider tre poeng for Eirik Bakke (t.h.) og en av målscorerne, Dominic Matteo, men en lårskade gjør at Bakke trolig må stå over landskampen mot Nord-Irland om to uker.