Sparer ikke på noe for å få Astrid OL-klar

Fortsatt på sykehus etter sykkelvelten.

SKAL TILBAKE:Astrid Uhrenholdt Jacobsen pådro seg flere bruddskader under en sykkelvelt i helgen. Skiforbundet kommer til å sette inn de ressurser som er nødvendig for å få skiesset klar til OL i Vancouver.  Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
SKAL TILBAKE:Astrid Uhrenholdt Jacobsen pådro seg flere bruddskader under en sykkelvelt i helgen. Skiforbundet kommer til å sette inn de ressurser som er nødvendig for å få skiesset klar til OL i Vancouver. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIXVis mer

|||

Skiforbundet kommer til å sette inn de ressurser som er nødvendig for å få Astrid Uhrenholdt Jacobsen klar til OL i Vancouver i februar.

- Det er lenge til OL, så det behøver ikke å ha all verdens betydning om Astrid må ta et treningsavbrekk nå. Dessuten er det slik at hun ikke kommer til å bli helt uten aktivitet i den perioden hun må bruke på å bli helt frisk etter uhellet lørdag, sier sportssjef Åge Skinstad til NTB.

Det var på en treningstur lørdag at Astrid Uhrenholdt Jacobsen veltet på sykkel. Hun pådro seg små brudd i rygg, kjeve og albue. Etter først å ha blitt undersøkt på sykehuset i Lillehammer, ble hun fraktet videre til Ullevål universitetssykehus i Oslo, og der har hun ligget til utredning gjennom helgen.

Mandag ble det klart at Uhrenholdt Jacobsen må gjennom operasjon i kjeven og albuen. Kjevebruddet vil bli operert mandag, albuen tirsdag. Derimot slipper langrennsjenta operasjon i ryggen.

— Bruddet i ryggen ser derimot penere ut enn først antatt, og hun vil ikke bli operert i ryggen, opplyser landslagslege Hans Petter Stokke i en pressemelding.

Uhrenholdt Jacobsens personlige trener, Dag Kaas, er helt på linje med Skinstad og sier at et lite avbrekk på sommeren ikke trener å være noe problem.

Tett kontakt

- Legen vår, Hans Petter Stokke, har tett kontakt med det teamet som jobber med Astrid på Ullevål. Hun er i de beste hender, men vi tenker ikke så mye sportslig akkurat nå. Det vi først og fremst er opptatt av er at Astrid skal bli helt frisk og rask igjen, understreker sportssjefen.

Alle som jobber i teamet rundt den norske sprintverdensmesteren fra Sapporo i 2007, mener at hun slapp heldig fra den stygge velten, men ingen kan heller med sikkerhet si noe om når hun kan være tilbake igjen for fullt.

Det som er klart er at et uhell midt i oppkjøringsperioden til en ny sesong, selvsagt ikke er optimalt, særlig ikke når man også tar i betraktning at Uhrenholdt Jacobsen hadde en heller miserabel sesong sist vinter. Hun fikk det ikke til å klaffe og plundret hele vinteren på grunn av sykdom og skader.

Justeringer

- Vi kommer ikke til å spare på noe og er innstilt på å sette inn de ressursene som er nødvendige for å få Astrid på beina igjen og så godt forberedt til OL som mulig.

- Det er god nok tid til at det uhellet Astrid var utsatt for i helgen ikke bør få noen betydning for OL-innsatsen helles. Sesongen er også lang, så vi behøver ikke å forhaste oss. Det er, for eksempel, fullt mulig å utvide treningsperioden hennes. Dersom det blir en løsning som velges, vil det kunne gå ut over Tour de Ski og noen verdenscupkonkurranser, sier Skinstad.

- Foreløpig er det ingen krise, for det er nok av justeringsmuligheter rent treningsmessig, sier sportssjef Skinstad til NTB.

Uhrenholdt Jacobsen vil bli skrevet ut fra Ullevål universitetssykehus i løpet av noen dager. Heming-løperen må gå med kjevesperre i tre uker, og vil ikke være tilgjengelig for intervjuer med det første.

(NTB)