Sparer Sapara for å få solgt ham

På tribunen i morgen.

MÅ STÅ OVER: Marek Sapara hviler mot Karabakh, slik at han ikke skal bli mindre attraktiv. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
MÅ STÅ OVER: Marek Sapara hviler mot Karabakh, slik at han ikke skal bli mindre attraktiv. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXVis mer

(Dagbladet.no) I morgen kveld spiller Rosenborg kvalifisering til nye Europa League mot aserbajdsjanske Karabakh. Da vil Marek Sapara sitte på tribunen.

Årsaken er at dersom slovaken spiller denne kampen, vil han ikke kunne spille e-cup for en eventuell framtidig klubb denne sesongen. Markedsverdien hans vil da synke betraktelig.

- Ja, det er grunnen til at han spares, sier RBK-trener Erik Hamrén til adressa.no.

Rosenborg har tidligere denne sesongen uttalt at klubben må selge spillere for å ikke ende med blodrøde tall i regnskapet, og flere av RBK-spillerne er attraktive for utenlandske klubber. Tyrkiske Besiktas er interessert i Sapara, og de har ikke gitt opp tross RBKs avslag i vinter.

- Vi ønsker å hente Sapara til Besiktas, og jeg har gitt ledelsen beskjed om å starte forhandlinger med Rosenborg, sier Besiktas-trener Mustafa Denizli.

Samtidig sier Hamrén til TV 2 at han håper suksess i Europa kan føre til at klubben slipper å måtte kvitte seg med spillere. Avansement til Europa League - og kanskje også til utslagsrundene - vil generere inntekter klubben ikke har budsjettert med.