Sparer Steffen for å holde løfte

For ikke å ødelegge for en overgang til Olympiakos får Steffen Iversen lov til å slippe å spille kveldens viktige Champions League-kvalifisering.

• Direkte på Sport.no kl. 20.45: Vålerenga - Haka

Steffen Iversens gravide kone Anna Crane ramla i trappa hjemme i London og brakk handa tre steder. Dermed kunne fotballspilleren ta ansvar, komme seg til London og gi kona si den omsorgen hun ba om. Og så kunne han beleilig slippe å spille kveldens kvalifiseringskamp til Champions League mot finske Haka.

Men armbruddet er ikke den egentlige grunnen til at Steffen kunne reise til London.

-  Steffen hadde uansett ikke spilt denne kampen, sier Vålerengas direktør Kjetil Siem.

For hadde han gjort det, ville Steffen og Vålerenga samtidig spolert alle muligheter for en overgang til en storklubb.

-  Ingen klubber vil jo kjøpe en spiller som ikke kan spille i Mesterligaen, sier Siem.

-  Vi kunne gjort Steffen uaktuell ved å bruke ham mot Haka, men selv om vi ser at det er litt spesielt at vi ikke bruker en av våre beste spillere i en Mesterligakvalifisering, så konkluderte vi med at vi ville la Steffen stå over. Også ut fra de lovnader som ble gitt da Steffen signerte med oss.

Løfte fra i vinter

FORHANDLER: Steffen Iversens personlige rådgiver Christian Eidem var i går i samtaler med Vålerenga og Kjetil Siem om en overgang
for Steffen Iversen til greske Olympiakos. Foto: Ole C. T. Thomassen
FORHANDLER: Steffen Iversens personlige rådgiver Christian Eidem var i går i samtaler med Vålerenga og Kjetil Siem om en overgang for Steffen Iversen til greske Olympiakos. Foto: Ole C. T. Thomassen Vis mer

For da Steffen Iversen signerte etttårskontrakten i vinter, lovet VIF at de ikke skulle sette seg på bakbeina om det dukket opp fristende tilbud fra utlandet. Vålerenga føler også at de står i takknemlighetsgjeld til spilleren som har dratt en stor del av lasset gjennom siste års Vålerenga-opptur. De vil ikke ødelegge de mulighetene som nå byr seg for Steffen. Kjetil Rekdal sier det slik:

-  Vi vil ikke presse Steffen. Han har ofret mye for Vålerenga og bidratt voldsomt til å løfte oss. Om vi nå går hver vår vei, skal vi skilles som venner.

Det var Siem som tok beslutningen om å ikke bruke den viktige spilleren i den viktige kampen.

Reklamerer ikke

-  Jeg tror Steffen ble glad da jeg kalte ham inn på kontoret i går og fortalte at han ikke trenger å spille mot Haka. Da slapp han å spørre om det. Det er veldig forståelig at disse tankene svirrer i hodet hans.

At Steffen har lyst til å reise til Hellas, er det ingen tvil om. Alt avhenger av om grekerne gir ham et tilbud han er fornøyd med, og at de kan betale så mye penger at Vålerenga kan gi slipp på en spiller de aller helst vil beholde.

Innerst inne tviler Siem på at Steffen spiller mange flere kamper for Vålerenga.

-  Jeg håper på noe annet enn det jeg tror på. Vi har sagt nei til budet fra Olympiakos, og når vi ikke vil selge, så reklamerer vi ikke. Vi bare håper ar det ikke skjer noe som helst, for vi slipper Steffen mye heller gratis i januar enn å få penger nå. Vi er ikke ute etter pengene, vi er ute etter Steffen. Men får vi et kontraktsforslag og Steffen gjerne vil, så må vi bare selge.

Fram til nå har Olympiakos\' visepresident forhandlet overfor Vålerenga og Steffen Iversens rådgiver. Presidenten i klubben har hatt noen feriedager på ei gresk øy, men er nå klar til å ta over forhandlingene.