Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Spares til seriefinalen

TRONDHEIM (Dagbladet): Nils Arne Eggen sier Frode Johnsens fotskade skal vurderes i dag. Vi kan fortelle at han helt sikkert ikke spiller kveldens Champions League-kamp mot Celtic.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Og grunnen - sjøl om RBK-treneren gjør alt han kan for å dempe Tippeliga-presset - er innlysende: Frode Johnsen skal gjøre comeback som spiss i Bergen.

På denne mesterliga-tida i fjor, det vil si etter fire kamper i gruppespillet, hadde Frode Johnsen fire mål og 360 minutter på topp for Rosenborg. Med det var han toppscorer i Europa.

I år, som midtbanespiller/skjev kant, har han 199 minutter og to avslutninger utenfor mål. Og er du fortsatt en av de som lurer på hvorfor Rosenborg ikke er seg sjøl lik, så finner du noe av svaret der.

Og enda mer her:

- Vi har mistet det tradisjonelle og gode vingspillet, sier Frode Johnsen til Dagbladet.

- Vi har gjort forandringer, vært nødt til å bruke andre løsninger, og det har ikke fungert som ønsket. Og så lenge angrepspillet ikke er bra nok er det vanskelig å oppnå resultater.

- I hvert fall i Europa.

Tar ingen sjanser

Her hjemme har det også blitt vanskelig. Rosenborg hadde ikke vært i den Tippeliga-situasjonen de er i nå hvis rytmen og effektiviteten i den offensive delen hadde vært tilnærmet det laget har prestert på gode arbeidsdager. Og sjøl om Celtic er motstander i kveld - og det fortsatt er en promilleteoretisk mulighet for at Rosenborg skal forlenge Europa-aktivitetene inn i julemåneden - så er det Tippeligaen som gjelder. Sjøl om Eggen, gjennom uttalelser som «beklager å si det, men vi ofrer ikke Brann en eneste tanke», påstår noe annet.

Frode Johnsen ville nemlig spilt istedenfor Sigurd Rushfeldt i kveld hvis det ikke hadde vært fare for at den røntgenusynlige og merkelige fotskaden kunne forverres. Etter at innleide Rush har gått i vranglås der framme, og etter hvert blitt så innadvendt og frustrert i forhold til sine egne prestasjoner at han har begynt å lete etter unnskyldninger i de mer mediarelaterte omgivelsene, ville et skifte vært helt naturlig. Men Frode Johnsen, som tross alt har scoret 14 ligamål denne sesongen, er ikke hundre prosent bra i den vonde foten.

Og derfor - med Brann i tankene - vil ikke Rosenborgs trenerteam ta noen sjanser.

Ufarlig til søndag

- Du kan godt si det på den måten, sier Eggen-assistent Ola By Rise.

- Og det er riktig at Frode er den mest målfarlige av de to.

- Men til søndag spiller det ingen rolle om Frode Johnsens skade eventuelt forverres?

- Det har ingen betydning, sier By Rise.

Frode Johnsen trente for fullt i går. Etterpå, da jeg snakket med ham, føltes foten fin. Men fortsatt er skaden av en slik karakter at smertene kommer og går. Derfor alt snakket om å føle seg fram i dag.

- Jeg er ikke hundre prosent, sier Frode Johnsen til Dagbladet.

- Og når jeg ikke er det, er selvfølgelig Sigurd et mye bedre alternativ. Men jeg har lyst til å spille spiss igjen - klart jeg har det.

- Det er jo spiss jeg er.

- Kunne du spilt i kveld?

- Jeg kunne vel det. Problemet er at jeg ikke vet om jeg kunne fullført kampen. Men dermed ikke sagt at det er forklaringen på at jeg ikke spiller. Du kan jo ikke skylde på skade når du sitter på benken.

- Kunne du blitt verre gjennom å belaste foten over lengre tid i en kamp?

- Ja, det er riktig.

- Men til søndag er utgangspunktet et annet?

- Da har det ingen betydning hva som skjer med foten, sier Frode Johnsen.

SKADD: Frode Johnsen er skadd i foten og smertene kommer og går.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!