Sparkede Sky-sjefer klare for Tinkovs lag

- Det eneste laget jeg hadde signert for nå.

TILBAKE: Sean Yates forsvant ut portene i Team Sky høsten 2012. Nå er han tilbake, hos Bjarne Riis og Tinkoff-Saxo. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
TILBAKE: Sean Yates forsvant ut portene i Team Sky høsten 2012. Nå er han tilbake, hos Bjarne Riis og Tinkoff-Saxo. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COMVis mer

(procycling.no): L?Équipe var den første avisen som meldte at både Bobby Julich og Sean Yates var på vei til Tinkoff-Saxo.

Det ble meldt allerede den 10. oktober.

Først i dag kom den endelige bekreftelse fra laget Oleg Tinkov eier:

- Jeg er glad for å ha Bobby Julich, Daniel Healy (utholdenhetspsykolog og idrettsforsker), Patxi Villa (sportsdirektør) og Sean Yates på laget. De er proffe og har utrolig kapasitet. Jeg ser på dem som store signeringer for laget fordi de også bringer med seg stor motivasjon og erfaring, sier Bjarne Riis i en pressemelding.
 
Uønsket hos Sky På plass i det russiske laget er allerede Stephen De Jongh.

Han ble sparket ut av Sky, sammen med Julich, på grunn av din dopingfortid som utøver.

• Les også: Bjarne Riis ansetter eksdoper

I samme slengen sluttet Yates, men det har ikke blitt bekreftet om det var av dopingrelaterte årsaker.

Yates: - En ære Tinkoff-Saxo, eller de fleste andre sykkellag for den sakens skyld, håndhever ikke en nulltoleranse mot doping.

Det er derfor uproblematisk å plukke opp ledere som er sparket ut andre steder.

- Det er en ære å bli spurt av Bjarne Riis om å bli en del av Tinkoff-Saxo. Dette er trolig det eneste laget jeg hadde jobbet for akkurat nå, og når muligheten åpnet seg, var den for god til å la gå fra seg, sier Yates.

Nordhaugs tidligere trener Med på laget er også Bobby Julich som blir Head Coach i laget som blant annet huser Peter Sagan og Alberto Contador neste år.

- Jeg har til hensikt å involvere meg dypt i rytternes liv. Det går ikke bare på treningen, men med rådgivning om taktikk, hvile og ernæring. I dette systemet ønsker jeg å være personen som har holder oversikt over alt dette, sier Julich.

PS! Julich trente Lars Petter Nordhaug da han var Sky-rytter i 2012. I år har han vært tilknyttet BMC Racings trenerapparat.