Sparker seg selv med ny kvalik-fiasko

Åge Hareide savner å være klubbtrener.

(Dagbladet.no): Da Åge Hareide ble landslagstrener i 2004, lanserte han sin visjon om å skape «stolte øyeblikk». Det gikk ikke slik han hadde håpet.

Hareide feilet i sin første kvalik med Norge, og greide ikke å kvalifisere seg til VM-sluttspillet i Tyskland i fjor sommer. Nå er Norge i gang med kvaliken til EM i Østerrike og Sveits i 2008. Etter tre kamper ligger vi på 3. plass - bak Tyrkia og Hellas.

Det kommende året blir et være eller ikke-være for Hareide.

Mislykkes han med å ta Norge til et mesterskap enda en gang, vil han levere inn sin avskjedssøknad selv om han har kontrakt til 2010.

- Det tror jeg sier seg selv. Etter to forsøk på å nå VM og EM, kommer ikke jeg til å bite meg fast i bordkanten. Da skal det helt spesielle årsaker til at jeg fortsetter, sier Hareide til TV 2.

Samtidig innrømmer han at han savner tilværelsen som klubbtrener.

- Jeg savner kampantallet og spenningen rundt det, den daglige treninga og de tingene der. Det er jeg fotballtrener jeg har vært - nå er jeg mer en observatør.

På spørsmål om han uansett kommer til å gi seg før kontrakten utløper, svarer Hareide slik før han bryter ut i sin karakteristiske latter:

SPARKER SEG SELV: Dersom Norge ikke kvalifiserer seg til EM i 2008, trekker Åge Hareide seg som landslagssjef. Han innrømmer også at han savner livet som klubbtrener.
SPARKER SEG SELV: Dersom Norge ikke kvalifiserer seg til EM i 2008, trekker Åge Hareide seg som landslagssjef. Han innrømmer også at han savner livet som klubbtrener. Vis mer

- Jeg vil ikke si noe om jeg gir meg, kommer vi til EM vil jeg i hvert fall sørge for å få med meg det.

• Din mening: Tror du Hareide fører Norge til EM i 2008?

Sparker seg selv med ny kvalik-fiasko