-  Sparker Svennis

Ifølge flere engelske aviser er Sven-Göran Erikssons dager som engelsk landslagssjef over. Men en ny avsløring i dag kan skape trøbbel for fotballtoppene.

Torsdag 5. august blir framtida til Eriksson avgjort. Da skal det 12 mann store styret i det engelske fotballforbundet (FA) avgjøre om han skal sparkes fra jobben som følge av avsløringene om at han hadde FA-sekretær Faria Alam som elskerinne.

Det krever et flertall i styret for å sparke Svennis, og skal vi tro flere engelske lørdagsaviser er det flertall - og vel så det - for å kvitte seg med Eriksson.

Seriøse The Times og Daily Express skriver begge at det er 11-1 i stemmer for å sparke Eriksson. De skal ha fått nok av all dårlig PR det skaper hver gang han avsløres med buksene nede sammen med andre kvinner enn italienske Nancy Dell'Olio - kjæresten som nå har forlatt svensken på grunn av hans notoriske utroskap.

The Guardian - også blant de mest respekterte engelske avisene - skriver at minst seks styremedlemmer ønsker å kvitte seg med Eriksson, og at ytterligere tre fortsatt er usikre.

Etterforsker

FA likte nemlig dårlig at også de har kommet uheldig ut av den siste sexavsløringen. Pressemeldingen de sendte ut 19. juli - hvor det ble benektet at mister Eriksson hadde hatt et forhold til FA-sekretær Faria Alam, vakte ikke annet enn latter, ettersom flere aviser på det tidspunkt allerede satt på e-poster som bekreftet at forholdet var sant.

Nå har det engelske fotballforbundet igangsatt en egen etterforskning for å finne ut om Svennis brukte FAs penger under sine romantiske middager med Faria Alam.

Komplott?

Men i dag våkner forbundet til et nytt problem. Ifølge dagens utgave av News of the World skal FA for to uker siden ha tilbudt avisa hele historien om forholdet mellom Eriksson og Alam.

Men på en betingelse: News of the World måtte love ikke å skrive om Alams forhold til FA-sjefen Mark Palio. FA skal ha lovet at de skulle overtale sekretær Alam til å fortelle om sitt kjærlighetsforhold til den engelske landslagssjefen eksklusivt til løssalgsavisa. Alam skal ha sagt nei til tilbudet.

I en kommentar via sin agent sier Eriksson til den svenske avisa Expressen at han er forferdet over de nye opplysningene i saken engelskmennene kaller «Svengate».

Spillerstreik?

Engelske landslagsspillere som David Beckham og Frank Lampard er også knepet i å ha brettet ned buksene i tide og utide. Nå bretter de derimot opp ermene i Erikssons forsvar.

Lampard - Englands kanskje beste spiller i EM - antyder mellom linjene at det kan føre til spillerstreik dersom Eriksson blir tvunget ut av jobben.

-  Alle spillerne vil bli opprørte dersom han får sparken. Vi har fått FAs ord på at han skal lede oss i VM-kvalifiseringen.

Midtstopper John Terry følger opp i Evening Standard:

-  Alle står bak Sven. Vi spiller for ham hver gang vi tar på oss drakta. Alle ønsker at han blir værende.

Et argument som definitivt taler for at svensken blir ved sin engelske post er pund. Med en årslønn på fire millioner pund (50 millioner kroner), vil det ifølge The Guardian koste FA hele 177 millioner kroner å fjerne ham fra jobben.

Og hva bedriver Eriksson midt oppi stormen? Jo, han forsøker å leve et så normalt liv som mulig.

På Gardermoen

Fredag var han i Amsterdam for å se Arsenal mot River Plate. Tirsdag skal han etter planen til Old Trafford for å se Manchester United mot PSV Eindhoven. Fredag skal han ha vært i Oslo, på vei til Amsterdam. Blant passasjerene skal det ha befunnet seg britiske journalister som utga seg for å være vanlig flypassasjerer. Da Eriksson oppdaget det, skal han ha ropt: «Jeg har absolutt ingen ting å si».

NB! Engelske bookmakere har allerede begynt å ta imot spill på en eventuell ny engelsk landslagssjef.

ALLTID PÅ FARTEN: Sven-Göran Eriksson var i forrige uke hjemme i Sunne i Sverige på ferie. Torsdag avgjør det engelske fotballforbundet om han får fortsette som landslagssjef.