Sparkes etter dopingskandale

Sportsdirektør i det østerrikske skiforbundet, Markus Gandler, får sparken etter sesongen, bekrefter skipresident Peter Schröcksnadel.

SPARKES: Skipresident Peter Schröcksnadel (t.v.) bekrefter at sportsdirektør Markus Gandler (t.h.) må ta hatten og gå etter sesongen. Foot: NTB Scanpix
SPARKES: Skipresident Peter Schröcksnadel (t.v.) bekrefter at sportsdirektør Markus Gandler (t.h.) må ta hatten og gå etter sesongen. Foot: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Onsdag ettermiddag avslørte politiet i Østerrike at fem langrennsløpere ble pågrepet mistenkt for doping i forbindelse med at politiet gjennomførte en razzia under ski-VM i Seefeld.

Ytterligere fire personer, som beskrives som tyske bakmenn, ble pågrepet i forbindelse med den storstilte aksjonen som involverte 120 politibetjenter.

Politiet hevder nå å ha sprengt en stor internasjonal dopingring som har vært i virksomhet i minst fem år.

Sparkes

Natt til torsdag sier skipresident i det østerrikske skiforbundet, Peter Schröcksnadel, at sportsdirektør Markus Gandler får sparken etter sesongen.

- Dessverre påvirker dette hele organisasjonen selv om vi ikke har gjort noe galt. Uansett tenker vi å skille veier med Gandler. Det politiske ansvaret ligger til sjuende og sist og ham, sier skipresidenten til ORF.

Schröcksnadel understreker at Gandler ikke har gjort noe galt.

Varsles oppvask

Samtidig varsler Schröcksnadel full oppvask i skiforbundet, og utelukker ikke at hele langrennsstaben settes sammen på ny.

Både Gandler og Schröcksnadel ble anklaget for å være delaktig i dopingskandalen som ble rullet ut under vinter-OL i Torino i 2006. Begge ble imidlertid frikjent da saken ble behandlet i italienske domstoler i 2009, mens to østerrikske utøver og én trener ble dømt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer