FERDIG? Jan Jönsson skal ha fått beskjed om at gårsdagens kamp i Europa League var hans siste på RBK-benken. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
FERDIG? Jan Jönsson skal ha fått beskjed om at gårsdagens kamp i Europa League var hans siste på RBK-benken. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixVis mer

Sparkes fordi fotballen er kjedelig

Mini og Kjernen er enige om Jan Jönsson.

(Dagbladet): Seriebronse sju poeng bak Molde er ikke godt nok for Rosenborg.

I dag skriver regionavisa Adresseavisan at Jan Jönsson ledet laget for siste gang i Europa League i går kveld, og melder at styret og ledelse har allerede diskutert svenskens erstatter.

Avisas konklusjon stemmer bra med inntrykket til RBK- og TV2-veteran Mini Jakobsen. Han synes ikke det urettferdig mot Jönsson hvis han sparkes.

- Nei, Janne har vært der i to år, og alle kan være enig om at laget ikke har utviklet seg noe særlig. Jeg ser de sportslige ankepunktene mot Janne, sier Mini til Dagbladet.

Rosenborgsk fotball Han trekker fram en lang tapsrekke i høst blant grunnene til at tilliten Jönssons er oppsmuldret. Enda viktigere: Hvordan laget framstår ute på banen.

- Det er mangel på underholdning som som er den viktigste innvendingen mot Janne. De ønsker «rosenborgsk» fotball. De ønsker å spille som da Nils Arne Eggen var trener. Mange har prøvd, uten å lykkes, sier Mini.

- Erik Hamrén tapte bare en kamp på to år, men folk var misfornøyde med underholdningen også da. 1-0 holder ikke, det er for kjedelig. Da er det bedre å vinne 5-4.

Den tidligere RBK-vingen tror Rosenborg-styret har en god idé om hvem som vil ha som etterfølger dersom Jönsson forsvinner i dag.

- Tror du RBK ønsker seg Trond Sollied, han er ledig på markedet?

- Jeg tror til en viss grad sikker på at RBK kunne tenkt seg ham. Det må være noen som kjenner til 4-3-3 og RBK-stilen. Det kan være Sollied, Per Joar Hansen, Ronny Deila eller Ole Gunnar Solskjær - uten at det siste er sannsynlig.

Rosenborg-supporterne i Kjernen har ingen ønskekandidat, annet enn en trener som passer på RBK-tradisjonene.

Angrepsfotball - Rosenborg skal ha artig angrepssfotball, som baserer seg på et kollektivt angrepsspill. Det har Rosenborg manglet under Jan Jönsson. Det manglet også under Erik Hamren. Men han skaffet en vinnerkultur, dessuten handlet han spillere over evne, sier Kjernen-talsmann Kenneth Kjelsnes til Dagbladet.

- Har du tenkt på noen trenere?

- Nei, men jeg registrerer spekulasjonene og det er ingen som imponerer. At Kjetil Rekdal blir trukket fram håper jeg er et ondsinnet rykte. Han er ingen eksponent for den fotballen Rosenborg skal spille.

NESTE SJEF? Godset-sjef Ronny Deila er allerede nevnt som Jönssons etterfølger på Lerkendal. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
NESTE SJEF? Godset-sjef Ronny Deila er allerede nevnt som Jönssons etterfølger på Lerkendal. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer

Kjernen mener Sollied er det sterkeste trenernavnet, dersom bare norske trenere er aktuelle.

- Men jeg mener man må tørre å se utenfor Norge, i hvert fall i Skandinavia og kanskje også enda lenger nedover Europa. Det bekymrer meg hvis de ikke ser langt nok.

Ingen tårer Også Kjelsnes tror regionavisa har rett, og at Jönnson forsvinner kjapt ut av Lerkendal nå som sesongen er over.

- Jeg hadde håpet da Jönsson kom at han ble lenger enn to år. Samtidig er det et faktum at RBK er for langt unna det angrepspillet Rosenborg skal spille. Sånn sett kan det være en grei løsning. Det er ingen tårer fra oss.

Verken RBK-leder Erik Hoftun eller Jönsson besvarte Dagbladet henvendelser i dag tidlig, men i går kveld sa Hoftun følgende til Adresseavisen om Jönssons framtid.

- Situasjonen er akkurat som før. Han er trener i Rosenborg til han ikke er trener i Rosenborg. Vi gir ingen garantier.

IKKE ØNSKET: Kjetil Rekdals kandidatur er et ondsinnet rykte, håper Kjernen. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
IKKE ØNSKET: Kjetil Rekdals kandidatur er et ondsinnet rykte, håper Kjernen. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix Vis mer