Sparket av Norge - helt i Estland

Estlands gullsmører Magne Myrmo skjønner ikke Norges klisterbruk.

PRAGELATO (Dagbladet.no): Mens de norske smørerne stolte på værmeldinga, og la på klister i forventning om at snøværet skulle stoppe, ga Magne Myrmo og de estiske smørerne blaffen i alt annet enn realitene.

- Vi sto opp klokka fire og så an været. Jeg kommer fra Trøndelag, der stoler vi ikke på annet enn det været vi ser, sier den suksessrike 62-åringen.

Fikk sparken i Norge

Når han får høre at Norge la på klister, blir han overrasket.

- Det er rart. Det var det ikke snakk om i det hele tatt for vår del. Alle som har gått påsketur vet at du ikke går med klister på nysnø, sier han.

Myrmo var smører i den norske bua i en årrekke, helt til han fikk sparken i år 2000. Det var et bittert brudd.

- Jeg synes det var litt dårlig gjort, for jeg fikk ingen begrunnelse for hvorfor de ville ha meg ut. Skiforbundet ville bare ikke ha meg med lenger, sier han i dag.

Noen retur til Norge er tvilsomt:

DEN GANG DA: I 1997 var Magne Myrmo helten i den norske smørebua under VM i Trondheim. Han fikk sparken i 2000, og smurte i dag gullskia til estiske Andrus Veerpalu. Foto: Scanpix
DEN GANG DA: I 1997 var Magne Myrmo helten i den norske smørebua under VM i Trondheim. Han fikk sparken i 2000, og smurte i dag gullskia til estiske Andrus Veerpalu. Foto: Scanpix Vis mer

- Jeg ser egentlig for meg at dette er min siste sesong. Uansett vil det være merkelig om Norge plutselig skulle ha bruk for meg nå.


Estil savner Myrmo
Frode Estil ble beste norske med 17. plass. Etterpå beklaget han at Myrmo ikke lenger har norsk akkreditering.

- Myrmo var min faste smører før han ble sparket i Norge. Det var jo synd. Men det norske smøreteamet er best ni av ti ganger, mener Estil.

- Føler du med de norske smørerne, Magne Myrmo?

- Jeg føler med løperne, sier han til Dagbladet.no.