Sparket av stjerne- ble søkkrik

Han ble en av tidenes mest omtalte ballgutter, etter å ha bitt offer for Eden Hazards raseri. Noen år senere ler han hele veien til banken.

SITUASJONEN: Ballgutten Charlie Morgan ligger på bakken etter situasjonen hvor han ble sparket av Eden Hazard under ligacupfinalens semifinale for ti år siden. Morgan har senere klart seg svært bra, skal vi tro lista over Storbritannias rikeste unge personer. Foto: NTB
SITUASJONEN: Ballgutten Charlie Morgan ligger på bakken etter situasjonen hvor han ble sparket av Eden Hazard under ligacupfinalens semifinale for ti år siden. Morgan har senere klart seg svært bra, skal vi tro lista over Storbritannias rikeste unge personer. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den smått ikoniske, bisarre hendelsen skjedde for ti år siden denne uka:

Ballgutten Charlie Morgan, den gang 17 år gammel, gjorde pliktene sine langs sidelinja – og kanskje litt mer enn det – da det kokte i ligacupens semifinale.

Hjemmelaget Swansea ledet sensasjonelt 2-0 etter første kamp - av to oppgjør - mot selveste Chelsea. Nå måtte bare waliserne holde unna hjemme mot stormakten på Liberty Stadium i Cardiff.

Alle tok oppgaven seriøst. For da ballen i sluttminuttene havnet utenfor sidelinja, i ballgutten Morgans sone, kunne det virke som han la seg oppå ballen for at Chelseas stjerne Eden Hazard ikke skulle få tak i den. Og på den måten få drøyet litt tid for sitt kjære Swansea på veien mot finaleplass.

En frustrert Hazard, på den tida en av verdens heteste fotballspillere, svarte med å sparke mot Morgan. Han siktet kanskje på ballen, men han traff tilsynelatende Morgan i ribbeina. Gutten vred seg i smerte og rullet rundt på bakken.

MARSJORDRE: Eden Hazard fikk rødt kort for å sparka ballgutten. Foto: NTB
MARSJORDRE: Eden Hazard fikk rødt kort for å sparka ballgutten. Foto: NTB Vis mer

Storm

Det ble et vilt oppstyr på banen, og dommeren svarte med å vise Hazard det røde kortet. Kontroversen var enorm og skandalen et faktum. Den britiske pressen dekket saken tett de neste dagene.

Manchester United-stjernen Rio Ferdinand skrev dette på Twitter:

«Hva har jeg nettopp vært vitne til?! En ball, en ballgutt, en spiller + et rødt kort. Du kunne aldri ha forestilt deg det.»

En vantro talkshow-konge Piers Morgan ytret seg slik:

«Eden Hazard ble utvist for bevisst å sparket en ballgutt i ribbeina. Ja, du leste riktig. Utrolig!»’

Selv visestatsminister Nick Clegg (!) rotet seg inn i debatten som fulgte, ifølge Wales Online. Men fikk gutten sympati? Nei. Clegg mente nemlig at «de begge hadde gjort feil.»

«Hazard skulle absolutt ikke ha gjort det han gjorde, det var helt ute av kontroll. Men ballgutten så ut til å dekke ballen, noe som er frustrerende for en spiller», sa Clegg.

Ny vending

I kjølvannet av episoden dukket det en liten kontrovers til opp – da det kom fram at ballgutten samme dag skrev følgende på Twitter:

«Kongen av alle ballgutter er tilbake for å gjøre en siste opptreden», åpner han – før han satte inn denne hashtagen – oversatt til norsk: «#trengs for å hale ut tida».

Det som alle leste som en harmløs tweet, ble sett i et annet lys dagen derpå. Det ble også trukket fram at han var sønn av en av direktørene og medeierne av Swansea.

Morgan hadde angivelig steppet inn som ballgutt som en reserveløsning da det var snøkaos i Cardiff og noen av de ordinære ballguttene ikke kom seg til stadion.

I FOKUS: Deler av en tweet Morgan skrev før semifinalen, fikk oppmerksomhet etter kamp. Skjermdump: Twitter/ Sports Bible
I FOKUS: Deler av en tweet Morgan skrev før semifinalen, fikk oppmerksomhet etter kamp. Skjermdump: Twitter/ Sports Bible Vis mer

Blant de rikeste

I anledning av at det er ti år siden hendelsen, og at ligacup-semifinalen spilles i kveld, har Daily Express gått opp historien igjen. Ikke minst har avisa fulgt i sporene etter Charlie Morgan.

Og funnet lyser opp i avisstativene i England i dag.

Han som en gang var kjent som den stakkars ballgutten som ble sparket av Eden Hazard, er nemlig multimillionær med en formue tilsvarende en halv milliard norske kroner.

Ikke bare det: Morgan bygde opp den svære personlige formuen på et vodkaselskap. På sju år har år Morgan skapt et lite vodka-imperium – og i fjor havnet han på The Times' «Young Rich List», en liste over de rikeste unge personene i Storbritannia.

Daily Star og Wales Online har tidligere omtalt at ballgutt-kjendisen Morgan har slått seg stort opp på vodka.

AU Vodka, som Morgans selskap heter, skal være den vodka-produsenten som selger mest etter Smirnoff i Storbritannia. Opp igjennom har både bokseikonet Floyd Mayweather og fotballstjernen Ronaldinho reklamert for produktene, hvis noen av dem kan drikkes av gullflasker.

FAMØST: Hazard ble fotfulgt av pressen i noen dager etter episoden. Her dagen etter, på vei til trening. Foto NTB
FAMØST: Hazard ble fotfulgt av pressen i noen dager etter episoden. Her dagen etter, på vei til trening. Foto NTB Vis mer

Sa unnskyld

Det hører med til historien fra den berømte ballgutt-episoden at Hazard senere ba om unnskyldning etter hendelsen. Han hevdet det hele var svært utilsiktet.

- Gutten la hele kroppen på ballen og jeg prøvde bare å sparke ballen. Jeg tror jeg sparket ballen og ikke gutten. Jeg ber om unnskyldning, sa han i en uttalelse.

PS. Swansea holdt unna mot Chelsea i semien - og vant til slutt ligacupen det året etter seier mot Bradford City.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer