Sparket caddien sin

Siden Norwegian Masters i Oslo ifjor, har Matt Adams vært Suzann Pettersens faste caddie. Forrige helg stilte 22-åringen med en ny mann til å være med rundt på banen.

John Yarborough (30) kommer fra Dallas i Texas, og gikk caddie for amerikanske Kelly Robbins (34) i tre år. Kelly ligger på 24. plass på pengelista på årets USA-tour, Suzann på 31.

- Hovedgrunnen til at Suzann valgte å kvitte seg med Matt (Adams) er at hun søker en caddie med mer kunnskap, sier manager Jan Ove Nystuen til Dagbladet.

Jobbes hardt

Etter 24. plassen i Safeway Classic i Oregon sist helg, fortalte Suzann at hun føler at John absolutt er noe å bygge videre på.

- John er en veldig bra golfspiller, men det må jobbes og bearbeides hardt for at han skal framstå optimalt som caddie for Suzann, sier Nystuen.

Matt Adams har gått caddie i 20 år, han er fetteren til merritterte Laura Davies og likte seg godt sammen med Suzann. Derfor var han skuffet da det norske golfesset valgte å bryte samarbeidet.

- Matt var en god venn og støttespiller, sier Nystuen. - Men man må tenke kynisk i en slik situasjon.

Dagbladet var tilstede under årets Evian Masaters i franske Evian, og fikk oppleve at det skar seg skikkelig mellom Suzann og Matt. På den sjette green på siste dag var Suzann så irritert at hun røsket putteren ut av handa på sin caddie, slik at den endte i graset. Mye av årsaken var feil køllevalg under innspill til green.

Flere vil få pepper

- Jeg ble forbannet fordi jeg ikke stolte på meg selv, sa Suzann til Dagbladet. - Jeg må slutte å høre på han som bærer bagen - Matt vippet meg av pinnen.

- Joda, Matt fikk pepper av Suzann, sier Nystuen. - Det kommer helt sikkert John, Simon (Holmes, trener) og jeg også til å få.

Suzann tror at hun har valgt rett caddie i 30-årige John Yarborough. Han har riktigere alder i forhold til seg selv, og han er trolig mer sulten på jobben. Og fire øyne er definitivt bedre både på fairway og green.

Håper på seier

- Suzann vil ikke bare ha en caddie som bærer golfbagen og vasker køllene hennes, sier Jan Ove Nystuen til Dagbladet. - Men skal alt stemme, kreves det et veldig høyt kunnskapsnivå og respekt for hverandre.

PS!I morgen er Suzann klar for en ny turnering på USA-touren, Long Drugs Challenge i California. Sist helg gjorde Suzann 17 birdier, like mange som vinneren Annika Sörenstam. Men bogeyene gjorde at Suzann bare ble nummer 24. Hun har nullstilt seg etter Solheim Cup-suksessen, og håper stadig på sin første seier i USA.

SLUTT: Suzann Pettersen og Matt Adams holdt sammen på golfbanen i ett år. Nå er det slutt. - Hovedgrunnen til at Suzann valgte å kvitte seg med Matt er at hun søker en caddie med mer kunnskap, sier manager Jan Ove Nystuen til Dagbladet.