Sparket! Eller ikke?

Fikk Adrienne Cahalan (41) sparken fra Volvo Ocean Race. Eller er det bare tull?

(Dagbladet.no): Den australske navigatøren ombord på Brasil 1, Adrienne Cahalan, fikk ifølge seg selv sparken fra Volvo Ocean race-båten søndag kveld.

Nå kan hun være på vei tilbake til Brasil 1 og dermed blir hun Knut Frostads (38) team-kollega allikevel.

Forvirring

Bråket rundt Cahalan startet søndag da hun ble innkalt til en møte med manager Alan Adler. Der ble hun informert om at hun var løst fra oppgaven som navigatør. Volvo Ocean races offisielle nettsider la ut meldingen om at Cahalan var sparket og hadde reist hjem til Australia.

- Språkproblemer ombord, var Cahalans egen forklaring på oppsigelsen.

Men nå slår ledelsen i Brasil1-teamet tilbake:

- Vi er overrasket over at Adrienne Cahalan sier at hun er sparket fra teamet for resten av Volvo Ocean race, sier Brasil-talsmann Bruno Doro.

- Det er ikke tatt noen avgjørelse om hennes videre rolle. Det skjer først på et møte i Rio idag.

SPARKET SOM NAVIGATØR: Brasil 1 var misfornøyd med navigatøregenskapene til Adrienne Cahalan. Foto: Scanpix/Epa
SPARKET SOM NAVIGATØR: Brasil 1 var misfornøyd med navigatøregenskapene til Adrienne Cahalan. Foto: Scanpix/Epa Vis mer

Mønstrer på i Rio?

Under første etappe ble trimmer Marcello Ferreira (40) satt ut av spill noen dager på grunn av helseproblemer. Og Adrienne Cahalan kunne ikke overta vaktene på grunn av at hun ikke har den fysiske styrken som trengs til denne jobben.

Å havne i en situasjon ved å ha to seilere som ikke kan jobbe på dekk vil være noe av det vi skal diskutere på møtet, fortsetter Bruno Doro.

- Et forslag vi skal diskutere, er å ha Adrienne på laget som meteorolog, og samtidig ha en navigatør som kan ta del i de fysisk krevende seilvaktene i etappene i Sørishavet. Etterpå vil det være mulig å ha Adrienne tilbake på Brasil1 som mannskap.

Det vil si når båtene kommer til Rio de Janeiro i mars neste år.

- Dette er et forslag jeg vil støtte, sier skipper Torben Graël (55), som mener at seilasens eneste kvinnelige besetningsmedlem har gjort et storartet jobb for Brasil1.

- Vi vil ikke at hun skal slutte å jobbe for oss, sier Graël.

Hver båt under årets Volvo Ocean Race har ti personer ombord. Dersom båten har et blandingsmannskap med menn og kvinner kan man ha 11 personer ombord. En ren jentebåt, ville, ifølge bladet Seilmagasinet.no, kunne ha 12 jenter med.

• Følg saken om Brasil 1s neste mannskap på: Brasil 1s hjemmeside

SPARKET SEG SELV? Adrienne Cahalan og Brasil 1 er ikke enige om hun fortsetter.