Lorena González

Sparket etter gigantisk tv-tabbe

Den spanske tv-kommentatoren Lorena González trodde mikrofonen var av da hun kom med en oppsiktsvekkende kommentar mot Real Madrid-spilleren Eduardo Camavinga. Nå er hun sparket.

SPARKEN: Lorena González fikk sparken av den spanske tv-kanalen TVE etter det mange mener var en ufin kommentar. Video: TVE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da det franske supertalentet skulle presenteres som ny Real Madrid-spiller i sommer, gikk Lorena González på en blemme av de sjeldne.

TV-kommentatoren trodde nemlig at mikronen var av, da hun utbrøyt:

- Han (Camavinga journ.anm.) er mer sort enn sin egen dress, sa hun da hun trodde mikrofonen ikke var påskrudd.

Men det var den, og kommentatoren mottok umiddelbart kritikk.

Flere medier har omtalt saken, deriblant franske RMCSPORT.

Hasta la vista

Nå har den spanske tv-kanalen, TVE, sparket González. Det opplyste hun radiokanalen Radio Marca, hvor hun sier klart og tydelig hva hun tenker om avgjørelsen.

- Jeg kunne ikke vært mer imot rasisme. Det var en feil, som jeg har unnskyldt for, og som nå har fått alvorlige konsekvenser. Jeg er ikke en martyr eller eksempel for noe, men dette medførte at jeg med umiddelbar virking stoppet hos TVE, sier kommentatoren.

Snakket med Camavinga

Hun forteller også at hun har vært i personlig kontakt med den franske superstjerna.

FRANSK SUPERTALENT: Eduardo Camavinga spås en stor fremtid. Foto: Shutterstock
FRANSK SUPERTALENT: Eduardo Camavinga spås en stor fremtid. Foto: Shutterstock Vis mer

- Jeg har hatt en lang og ærlig samtale med Camavinga, og han har ikke på noe tidspunkt følt seg fornærmet. Jeg har vært elleve år i denne bransjen, og jeg har alltid forsøkt å gjøre den med den største respekt. Ingen har forært meg noe. Ja, jeg begikk en feil, men det er ikke nok til å ende en hel karriere.

Spanske TVE har ikke reagert på uttalelsene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer