Sparket etter krigsstøtte

Cenk Sahin er uønsket i St. Paulis etter at han uttrykte støtte til den tyrkiske militæraksjonen i Syria. Flere franske politikere vil avlyse kveldens landkamp mot Tyrkia.

DROPPET: Cenk Sahin (t.v.) er ikke lenger ønsket i St. Pauli. . Foto: Axel Heimken / DPA / AFP
DROPPET: Cenk Sahin (t.v.) er ikke lenger ønsket i St. Pauli. . Foto: Axel Heimken / DPA / AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

25 år gamle Sahin, som er lagkamerat med norske Mats Møller Dæhli i 2. Bundesliga-klubben, la i forrige uke ut et innlegg i sosiale medier der han ga sin støtte til militæret i hjemlandet.

«Vi står bak våre heroiske militære og hæren. Våre bønner er med dere!» Skrev fotballspilleren og supplerte med navnet på militæroperasjonen i Syria.

Det førte til at St. Pauli-fansen fredag skrev et åpent brev til klubbledelsen. Der ble det forlangt at Sahins kontrakt termineres med bakgrunn i at spilleren også tidligere har «uttrykt seg som pro-nasjonalist og lojal mot regimet».

St. Pauli lovet å håndtere saken internt, og mandag bekreftet klubben at Sahin i tiden som kommer ikke skal verken trene eller spille kamper med laget. Spilleren skal selv ha vært involvert i diskusjonene som ledet til beslutningen.

KONFLIKT: Tyrkia er Nato-medlem, og mange lurer på hvordan alliansen vil forholde seg med tanke på Tyrkias militæroperasjon i Syria. Video: Nato Vis mer

Storsignering

25-åringens kontrakt er samtidig ikke terminert, men forblir gyldig.

Sahin er St. Paulis nest dyreste spiller gjennom tidene. Han skal ha kostet 1,3 millioner euro, rundt 13 millioner norske kroner, da han ble hentet til klubben.

Forsvarsspilleren kan i tiden som kommer forsøke å finne et annet sted å trene. En overgang er først aktuelt etter 1. januar.

St. Pauli skriver at spillerens «gjentatte mangel på respekt for klubbens verdier så vel som spillerens sikkerhet» ledet til mandagens avgjørelse.

Samtidig ønskes Sahin hjertelig velkommen til den tyrkiske toppklubben Istanbul Basaksehir. Klubben har svært sterke bånd til landets president, Recep Erdogan.

Vil avlyse storkampen

De tyrkiske landslagsspillerne vakte harme da de feiret Cenk Tosuns matchvinnerscoring mot Albania i helga med å gjøre en militær hilsen.

I kveld spiller Tyrkia landskamp mot Frankrike i Paris, og flere franske politkere har krevd at kampen avlyses.

Utenriksminister Jean-Yves Le Drian skal ha valgt å holde seg hjemme fra kampen, mens leder i partiet UDI, Jean-Christophe Lagarde, mener at de tyrkiske landslagsspillerne har brutt ned grensene som skiller politikk og sport.

- Vi kan ikke ønske velkommen noen som gir honnør til massakeren på våre kurdiske allierte til Stade de France (landslagsarena), skriver partilederen på Twitter.

President Emmanuel Macron har fordømt Tyrkias militære invasjon i Syria

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer