Sparket for slipsvalg da favorittlaget gikk til Super Bowl

Bilselger John Stone troppet opp på Chicago-jobben med Packers-slips.

SPARKET FOR FEIRING: Green Bay Packers-quarterback Aaron Rodgers (t.v.) kom med noen trøstende ord til Chicago Bears-kollega Jay Cutler (t.h.) etter at avansementet til Super Bowl var i boks. Kanskje burde også bilselger og Green Bay-fan John Stone holdt feiringen på et minimum da han møtte opp på jobben i Chicago med grønt og gult slips dagen derpå. Stone fikk nemlig sparken for valg av tilbehør. Foto: SCANPIX/REUTERS/Mike Segar
SPARKET FOR FEIRING: Green Bay Packers-quarterback Aaron Rodgers (t.v.) kom med noen trøstende ord til Chicago Bears-kollega Jay Cutler (t.h.) etter at avansementet til Super Bowl var i boks. Kanskje burde også bilselger og Green Bay-fan John Stone holdt feiringen på et minimum da han møtte opp på jobben i Chicago med grønt og gult slips dagen derpå. Stone fikk nemlig sparken for valg av tilbehør. Foto: SCANPIX/REUTERS/Mike SegarVis mer

(Dagbladet): Triumferende skadefryd og vennskapelig mobbing mellom rivaliserende supportere er et dagligdags fenomen på arbeidsplasser over hele verden.

Men ikke alle tar like lett på uskyldige provokasjoner sviende nederlag. Det er sjefen for Webb Chevrolet i Chicago-forstaden Oak Lawn, Jerry Roberts, et eksempel på, skriver Chicago Sun-Times.

I likhet med mange andre innbyggere i distriktet, hadde Roberts en svært så dårlig lag etter at byens fotballstolthet, Bears, snublet i det siste hinderet før Super Bowl.

Om det ikke var ille nok, var det ekstra påfyll av salt i sluttspillsåret at det var erkerivalen Green Bay Packers som snøt dem for finalebilletten til Dallas 6. februar hvor Pittsburgh Steelers blir motstander.

Sjefens humør ble ikke bedre da en av hans ansatte, John Stone, troppet opp på jobb mandag morgen med et grønt og gult Packers-mønstret slips.

Da så Roberts rødt og ba Stone om å fjerne halspåhenget sporenstreks. Hvis ikke kunne han like gjerne stille seg i arbeidsledighetskø med en gang.

Et lignende ultimatum på en norsk arbeidsplass, ville trolig vært godt innenfor hva som er å regne for usaklig oppsigelse i arbeidsmiljøloven, men stillingsvernet står åpenbart ikke like sterkt i Illinois.

- Han (Roberts) sa: «Du har to valg: Fjern slipset, eller så har du sparken», forteller Stone til suntimes.com.

- Da jeg ikke tok det av, sa han: «Du kan dra. Du har sparken» Høres det rettferdig ut? spør han.

- Jeg viste bare min forkjærlighet for laget, og det var et fint slips som matchet klærne mine. Ingen av kundene så ut til å bry seg. Alle virket å se humoren i det, fortsetter Stone.

Sjefen har samme oppfatning av hendelsesforløpet og bekrefter at han ikke mottok noen kundeklager, men forsvarer likevel avgjørelsen.

- Slipset var salt i såret for Bears-fans, som meg selv, og det gjør det vanskeligere å selge biler i det som allerede er et tøft konkurranseklima. Vi bruker 20 000 dollar (ca. 115 000 kroner) i måneden på WBBM (radiokanal journ.anm.) i løpet av sesongen. Dessuten har vi flere Bears-spillere som kjører rundt i våre biler. Her hadde vi en selger som ødela alt arbeidet vi legger ned, begrunner Roberts.

Stone fikk fem sjanser til å fjerne slipset, men valgte å avstå hver gang, noe hans tidligere sjef stiller seg hoderystende til.

- Dersom han elsker slipset sitt mer enn jobben sin, er han hjertelig velkommen til å bruke det - et annet sted, sier Roberts.