Sparket fra Frostads båt

Volvo-Ocean-hodene har begynt å rulle. Første seiler som får sparken er Knut Frostads kvinnelig kollega.

Adrienne Cahalan var eneste kvinne ombord i de sju Volvo Ocean-race-båtene som startet fra Spania i midten av november. Nå er hun satt på land, i dobbel forstand.

Takk for farvel

Navigatøren av båten «Brasil 1», som blir Knut Frostads arbeidsplass de kommende tre månedene, fikk bare være med på havneseilasen i Sanxenxo og førsteetappen fra Vigo til Cape Town.

Fredag kom «Brasil1» frem til Cape Town fredag, og i går ble Cahalan avskjediget.

- Mangel på språkkunnskap i portugisisk, og mangel på erfaring fra Sørishavet, er manager Alan Adlers begrunnelse for å takke Cahalan for følget.

Like sannsynlig er det at hennes «feilvurdering» på etappen til Cape Town, som førte til at Brasil 1 «bare» fikk en tredjeplass av fem fullførende båter, ligger bak oppsigelsen.

Knut Frostad har overfor Dagbladet tidlig i årets jorda-rundt-regatta tidlig påpekt at problemer med kulde og språk kan blir store hindre for Brasil 1.

Klart for Sør-Afrika

FRAMME I CAPE TOWN: Brasil 1 seilte inn til en tredjeplass i Sør-Afrika. 2. januar fortsetter ferden. Foto: Scanpix/Ap
FRAMME I CAPE TOWN: Brasil 1 seilte inn til en tredjeplass i Sør-Afrika. 2. januar fortsetter ferden. Foto: Scanpix/Ap Vis mer

- Sør-Amerikanerne ombord kommer til å få kuldesjokk. De aner ikke hva som venter dem i Sørishavet, men jeg tror det er språkproblemer som blir den største utfordringen for «Brasil 1».

- Jeg har lært meg noen portugisiske gloser, men det meste ombord går på engelsk, sa Frostad da han vinket seilkameratene farvel i Vigo. Mye tyder på at spådommen om språktrøbbel er i ferd med å gå i oppfyllelse:

- Det er ikke alle som behersker engelsken ombord like bra, ler Frostad, som er godt fornøyd dersom båten kommer blant de tre beste totalt i det som kalles «verdens hardeste regatta».

Frostad reiser til Cape Town om halvannen uke for å slutte seg til Brasil-laget. Her skal det gjøres klart for havneseilas 2. juledag. Sju av de ti som skal seile neste havseilasetappe må være med på havneregattaen.

Andreetappe fra Cape Town til Melbourne i Australia starter 2. januar neste år.

ADJØ: Adrienne Cahalan fikk sparken fra Knut Frostads båt, Brasil 1.