- Sparket gravid kjæreste i magen

Borussia Dortmunds Nico Schulz etterforskes for å ha sparket sin da høygravide kjæreste i magen to uker før fødselen.

ALVORLIGE ANKLAGER: Nico Shulz har vært en sentral forsvarsspiller for Borussia Dortmund. Nå står han ovenfor svært alvorlige straffeanklager. Foto: NTB
ALVORLIGE ANKLAGER: Nico Shulz har vært en sentral forsvarsspiller for Borussia Dortmund. Nå står han ovenfor svært alvorlige straffeanklager. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Ifølge de tyske avisene Bild og Die Welt, som har lest det 76 sider lange referatet fra avhøret av kvinnen, rettes det flere svært alvorlige anklager mot fotballspilleren.

Det hevdes blant annet at han har rettet slag og spark mot forskjellige steder på kroppen og ansiktet hennes, at han har tatt kvelertak på henne og kastet et speil mot henne.

Strafferammen skal være på ti års fengsel om Schulz senere skal bli dømt for de påståtte ugjerningene, som stammer fra 2020, melder danske BT.

Ifølge Die Welt dreier straffeanklagene mot Schulz seg om minst sju handlinger. Det alvorligste skal dreie seg om et spark mot magen til kvinnen da hun var høygravid med deres barn.

Schulz har benektet alle anklager fra sin tidligere kjæreste.

Ifølge Der Spiegel bekrefter påtalemyndigheten i Dortmund overfor nyhetsbyrået SID at ekskjæresten har anmeldt Schulz, og at saken etterforskes bredt.

- Huset ble ransaket og fysiske og elektroniske spor er blitt sikret, sier aktor Sonja Frodermann til nyhetsbyrået.

Slettet Instagram

Schulz har spilt 12 landskamper for Tyskland. Han har ifølge Die Welt slettet sin profil på Instagram etter at nyhetene sprakk.

Dortmund utelot Schulz fra åpningskampen i Bundesliga sist helg, men klubben uttaler at de ikke har fattet noen beslutning om spillerens skjebne.

Dortmund framhever at de faktiske og juridiske forholdene rundt saken er uklare for klubben, såpass at den ennå ikke er i stand til å ta noen avgjørelser med tanke på disiplinære tiltak.

- Sjokkerende

Ifølge anerkjente medier som The Guardian og Die Welt bekrefter Dortmund at de har møtt spilleren og hans rådgivere for å diskutere saken.

«Nico Schulz har informert oss om at han vil forsvare seg mot disse anklagene ved hjelp av sine juridiske rådgivere og krever i tillegg at uskyldspresumsjonen brukes», heter det i uttalelsen fra klubben.

Erling Braut Haalands tidligere klubb understreker videre at de ser svært alvorlig på saken og tar avstand fra enhver form for vold.

«Beskyldningene som har blitt fremsatt - som Borussia Dortmund ikke hadde kjennskap til overhodet før medieoppslagene dukket opp - er ekstremt alvorlige og sjokkerende for BVB», heter det i uttalelsen.

PÅ STJERNELAG: Schulz (til venstre) og Marco Reus på vei for å gratulere Erling Braut Haaland med scoring mot Eintracht Frankfurt i fjor høst. Foto: NTB
PÅ STJERNELAG: Schulz (til venstre) og Marco Reus på vei for å gratulere Erling Braut Haaland med scoring mot Eintracht Frankfurt i fjor høst. Foto: NTB Vis mer

Konsekvenser

Den tyske avisa Bild legger fram flere skjermbilder fra Whatsapp-samtaler der Schulz ber om unnskyldning for det han har gjort. Dette vil nå, etter Bilds opplysninger, brukes av påtalemyndighetene som bevismateriale mot fotballspilleren.

«Jeg hater meg selv for det», skriver han blant annet i korrespondansen med eks-kjæresten.

JAGES: Domenico Berardi jager en supporter etter tapet mot Modena. Video: Twitter Vis mer

Nyheten om Schulz påståtte handlinger, har allerede fått konsekvenser for ham.

I kveld melder danske BT at det danske klesmerket Shaping New Tomorrow, som hadde en sponsoravtale med spilleren tidligere, har fjernet alt innhold som omhandler Schulz fra sine sider og sosiale medier.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer