Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sparket hockeyspiller: Ødela karrieren for småpenger

Visste ikke at veddemålet ville få så store konsekvenser.

SMÅPENGER: Kirill Starkov (t.h.) ble sammen med Tyler Mosienko og Dennis Jensen sparken av Esjberg etter å ha satset penger på egen kamp. Mosienko forteller at beløpet ikke var stort. Foto: AFP PHOTO / JONATHAN NACKSTRAND / NTB scanpix
SMÅPENGER: Kirill Starkov (t.h.) ble sammen med Tyler Mosienko og Dennis Jensen sparken av Esjberg etter å ha satset penger på egen kamp. Mosienko forteller at beløpet ikke var stort. Foto: AFP PHOTO / JONATHAN NACKSTRAND / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var ikke utsikten til store penger som fikk ishockeyspilleren Tyler Mosienko til å delta i kampfiksing. Han ødela karrieren for småpenger.

Mosienko fikk sammen med lagkameratene Kirill Starkov og Dennis Jensen sparken i danske Esbjerg fredag, etter at de medga å ha satt penger på at Rungsted skulle score i 1. periode mot Esbjerg 3. januar.

- Det var vel et par tusen kroner, sier Mosienko til JydskeVestkysten om størrelsen på veddemålet.

Canadieren medgir at han visste at det var moralsk forkastelig, men hevder at han ikke ante at konsekvensene kunne bli så store.

- Jeg tenkte at om jeg vant, og det ble oppdaget, ville jeg kanskje måtte betale pengene tilbake. Jeg kjente ikke engang oddsen, og jeg vant vel omtrent så mye som det koster å gå på restaurant og kino, sier han.

De tre spillerne ble angitt av en lagkamerat som fortalte ledelsen om det ulovlige veddemålet. Alle tre fikk sparken, og for Mosienko ser framtiden dyster ut.

- Mitt liv er i ruiner. Nå hadde jeg akkurat kjempet meg ut av nordamerikansk ishockey og var i ferd med å skape meg et navn i Europa, sier han.

Han tviler på at han med denne saken på rullebladet finner seg en ny klubb i Europa.

Tyler Mosienko var nummer fire på poenglista i dansk ishockey da karrieren var over fredag. Han har 16 mål og 27 assist på 31 kamper denne sesongen.

(NTB)

Hele Norges coronakart