Sparket i 1998 - hoppsjef i går

ULLEVAAL (Dagbladet): I 1998 fikk Ken Roar Elverum (40) sparken i Skiforbundet fordi han var illojal mot daværende hoppsjef Trond Jøran Pedersen. I går ble Elverum ansatt som ny hovedtrener for de norske hopperne ut sesongen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Steinar Johannessen - hoppkomiteens leder - innrømte overfor Dagbladet i går at han ikke kjente til den nye hoppsjefens kontroversielle brudd med Skiforbundet for fire år siden.

Som en av fem landslagstrenere under Trond Jøran Pedersen gikk Elverum i TV2-programmet «Sentrum» hardt ut mot sin overordnede sambygding fra Mo i Rana - og endte opp med å få sparken i Skiforbundet.

Av daværende generalsekretær, Bjørn-Ivar Carlsen, ble Elverum omtalt som illojal.

- Den episoden ville uansett ikke hatt noe å si for vårt valg, Ken Roar ville fått jobben uansett. Han har vår fulle tillit, sier Steinar Johannessen til Dagbladet.

Trebarnsfaren kommer fra stillingen som leder i Team Syd - en regional treningsgruppe på nivået like under landslaget. Med seg som assistenter i tremånedersengasjementet har han fått Bjørn Myrbakken og Jan Henrik Trøen.

Drittkasting

Steinar Johannessen var i går blid og fornøyd over å ha fått på plass en ny trenerkabal etter at Hroar Stjernen valgte å trekke seg som sportssjef - men han ble raskt irritert og stresset da Dagbladet tok opp episoden som førte til Elverums exit fra Skiforbundet i 1998.

- Hvem som var illojal mot hvem i den perioden tror jeg vi skal overlate til historieskriverne å svare på. Så mye konflikter og drittkasting som det var i Hopp-Norge på den tida har vi ikke opplevd verken før eller siden, sier Steinar Johannessen.

Tar selvkritikk

Ken Roar Elverum innrømmer nå i ettertid at det var feil av ham å «ta» Trond Jøran Pedersen på den måten.

- Mye kunne vært løst annerledes den gangen, og i ettertid har jeg ikke problem med å se at det ble helt feil. Jeg tar selvkritikk på det. Men det ble som det ble og det får være historie nå, sier Ken Roar Elverum til Dagbladet.

- Etter å ha blitt stemplet som illojal av skiforbundet trodde du vel ikke at du bare noen få år seinere kunne komme tilbake som ny hovedtrener på landslaget?

- Det har jeg i grunn ikke tenkt så mye på. Men jeg har vært i hoppmiljøet hele tida, sier Elverum.

Krever lojalitet

Fortsatt er han uenig i måten Trond Jøran Pedesen «kuppet» hopperne på i 1998.

- Modellen var at vi fem skulle være trenere gjennom sesongen, men det endte opp med at Trond Jøran gikk inn og overtok som trener. Det var ikke i tråd med den modellen vi var enige om, sier Elverum.

- Hva slags forhold har du til Trond Jøran Pedersen i dag?

- Helt greit. Vi snakkes når vi møtes i hoppbakken.

Som ny hovedtrener krever han selv full lojalitet av alle i systemet.

- Det er en gitt forutsetning at alle er lojale. Nå skal vi bruke hverandre så godt vi kan, og få fram det beste i alle.

NY SJEF: Ken Roar Elverum er mannen som skal få hopplandslaget til å yte over evne fram mot OL. Til høyre mannen som ansatte ham, hoppkomitéleder Steinar Johannessen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer