Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sparket i 1999 - får fortsatt 11 mill. årlig

Bobby Bonilla skrev under en drømmekontrakt i 1991.

LEGENDE: Bobby Bonilla (til venstre i bildet). Her fra storhetstiden i Pittsburgh Pirates i 1991. Til høyre Dave Justice. Foto: AP Photo/Al Behrman
LEGENDE: Bobby Bonilla (til venstre i bildet). Her fra storhetstiden i Pittsburgh Pirates i 1991. Til høyre Dave Justice. Foto: AP Photo/Al Behrman Vis mer

Bobby Bonilla (57) har ikke spilt for baseball-storheten New York Mets på 21 år. Likevel er han den sjuende best betalte i klubben i 2020.

Det skriver USA Today.

Bonilla skrev nemlig i sin tid en svært lukrativ kontrakt med klubben. Til tross for at han fikk sparken så tidlig som i 1999, får han fortsatt utbetalt 1,2 millioner dollar årlig.

Det er drøye 11 millioner omregnet til norske kroner. Denne summen har klubben utbetalt 1. juli hvert år siden 2011.

Grunnen er at Bonilla i 1991 skrev under en femårskontrakt verdt 29 millioner dollar. Det var i sin tid en rekordhøy sum. Den sikrer ham nå et sjusifret beløp ut 2035. I 1999, etter at han kom tilbake etter et opphold i en annen klubb, ville nemlig klubben kvitte seg med Bonilla, og ønsket å anullere kontrakten.

Da ble partene enige om å flytte resterende lønn til en senere utbetaling - fra 2011 og framover. Med åtte prosent rente.

- Jeg har alltid vært opptatt av at spillerne skal sikres økonomisk stabilitet etter at karrieren er over. Hva har en ballspiller forberedt seg på for livet etter? Det er som å være konge. Du kan ikke noe annet. I Bobbys tilfelle, ville jeg være sikker på at han var sikret, sier agent Dennis Gilbert.

1. juli går for Mets-fansen for å være «Bobby Bonilla Day». Han regnes som en legende i klubben, etter å ha tilbragt tre og et halvt år der.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!