Sparket ned

Azar Karadas innrømmer at han har slitt med prestasjonsangst siden de to scoringene mot Inter 17. september.

MILANO (Dagbladet): I går kveld gikk han for alvor ned for telling etter møtet med knottene til Espen Johnsen. Da sprakk det for Nils Arne Eggen

- Stut i D-moll.

40 meter under tribunetaket trakk Eggen inn et solid magadrag av silolukta (sola slipper ikke inn, derfor råtner gresset, red.anm), og trampet sint som en okse over banen for å se til Karadas som lå og vrei seg. Men like mye for å gi Johnsen ei lekse.

Leksjon 1: Du går ikke i duellene med knottene først.

Og i alle fall ikke dagen før kamp.

- Ingen av oss vil trekke oss. Da knekker vi beina, sier Johnsen til sitt forsvar.

Akkurat det samme skjedde for øvrig i Amsterdam for ei uke siden. På treninga før Ajax-kampen gikk killeren Johnsen helt ut på sidelinja og klippet ned en medspiller. Eggen reagerte som i går, og dømte straffespark.

- Må hoppe over

Men i går gikk det verre enn i Amsterdam. Liggende med fotografene halvmeteren unna fikk Karadas straks nødhjelp av RBK-lege Ketil Holen og fysioterapeut Vilhelm Stoltz. Hvilket vil si ispose på lårmuskelen over kneet, og ei hjelpende hånd til en stol på sidelinja.

- Det går nok bra, sa Stoltz.

Så var det Eggens tur til å lese teksten igjen. Denne gangen til Karadas.

- Hoppe over. Du må hoppe over. Hvorfor hoppet du ikke over da?

Begynte Eggen 15 meter før han var framme ved den forulykkede.

- Jeg ville score.

Svarte Karadas.

- Score??? Det skal du gjøre i morgen!

Sa Eggen. Og tente seg en røyk.

Haltet til bussen

Slik kan det altså gå for seg en lun høstkveld samme sted som Rosenborg 4. desember 1996 brøt sin første store barriere ved å slå AC Milan 1-2. Den gangen satt unge Karadas hjemme på Nordfjordeid og så Harald Martin Brattbakk score det ene, og legge målgivende til matchvinner Vegard Heggem. I går haltet Karadas ut fra sitt første besøk på San Siro - tydelig redd for å belaste skadestedet. Natta til i dag vil vise om Karadas sitter på benken eller spiller.

Men på vei ut til bussen, bekreftet han overfor Dagbladet det Ola By Rise hadde fortalt oss to timer tidligere.

- De to scoringene mot Inter på Lerkendal har blitt en belastning for Azar.

Sa By Rise.

- Ja, det har vært både-og. Jeg scoret to mål, og folk forventet at jeg skulle score flere etterpå. Det er ikke alltid det går slik, vet du, sier Karadas som har fått til fint lite på fotballbanen etter den store kvelden i Trondheim.

Vil lure Inter

Ola By Rise utdyper det han mener har rammet Karadas.

- For Azar var hjemmekampen mot Inter et slags gjennombrudd som vil løfte ham på lang sikt. Men på kort sikt ble de to scoringene en belastning. Han skulle svare opp til forventninger han aldri har svart opp til tidligere, fordi han aldri har spilt en så god kamp på et så høyt nivå. Derfor kan vi ikke forvente annet enn at prestasjonene hans også i kveld vil ligge på et annet nivå enn de gjorde på Lerkendal. Men vi har lov til å håpe.

Om Karadas i det hele tatt rekker kampen, kan han bli en joker også taktisk.

- Om Inter blir veldig oppmerksom og bruker mye krefter på Azar - særlig på dødball - har vi andre hodespillere som er gode. Da kan vi utnytte at de er veldig opptatte av Azar.

AU DA: Azar Karadas vrir seg i smerte etter å ha blitt sparket ned av reservekeeper Espen Johnsen.