Sparket proffsyklist sier han ble dopet

Jesus Manzano hevder at han ble injisert med ukjente stoffer i fjorårets Tour de France.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Han endte på sykehus etter å ha kollapset mens han var i utbrudd, og hevder at det var på grunn av et stoff som skulle gi ham større utholdenhet. Hans påstander motsier sykkelsjefene som hevder at de er i ferd med å vinne kampen mot doping.

Manzano innrømmer at han vil hevne seg på Kelme-laget etter at han fikk sparken på grunn av brudd på lagets regler under Spania rundt i fjor, men hevder at han snakker sant om dopingmisbruk og blodmanipulasjon.

Han sier at han før 7. etappe i Tour de France, en tøff fjelletappe opp til Morzine i Alpene, sa til kjæresten sin at hun kunne vente store ting av ham den dagen. Årsaken skal ha vært injeksjonen av 50 milliliter av et stoff han ikke kan identifisere.

- Gjør deg klar, for de hevder at jeg kommer til å sykle bra i dag, skal han ha sagt til kjæresten.

I grøfta

Han gikk i brudd sammen med Richard Virenque, men endte i grøfta etter å ha kollapset. Det startet med at han mistet følelsen i hendene og armene.

Offisielt het det at han gikk tom i den kraftige heten, men Manzano sier at grunnen var stoffet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer