Sparket proffsyklist sier han ble dopet

Jesus Manzano hevder at han ble injisert med ukjente stoffer i fjorårets Tour de France.

Han endte på sykehus etter å ha kollapset mens han var i utbrudd, og hevder at det var på grunn av et stoff som skulle gi ham større utholdenhet. Hans påstander motsier sykkelsjefene som hevder at de er i ferd med å vinne kampen mot doping.

Manzano innrømmer at han vil hevne seg på Kelme-laget etter at han fikk sparken på grunn av brudd på lagets regler under Spania rundt i fjor, men hevder at han snakker sant om dopingmisbruk og blodmanipulasjon.

Han sier at han før 7. etappe i Tour de France, en tøff fjelletappe opp til Morzine i Alpene, sa til kjæresten sin at hun kunne vente store ting av ham den dagen. Årsaken skal ha vært injeksjonen av 50 milliliter av et stoff han ikke kan identifisere.

- Gjør deg klar, for de hevder at jeg kommer til å sykle bra i dag, skal han ha sagt til kjæresten.

I grøfta

Han gikk i brudd sammen med Richard Virenque, men endte i grøfta etter å ha kollapset. Det startet med at han mistet følelsen i hendene og armene.

Offisielt het det at han gikk tom i den kraftige heten, men Manzano sier at grunnen var stoffet.

- Det skulle få hemoglobinverdiene til å gå i været mens hematokrittverdiene forble konstante, sier han.

I sykling måles hematokritt, ikke hemoglobin, i blodtestene.

- Tre kilometer ut i bruddet følte jeg meg rar. Hendene mine «sov», og jeg følte meg kvalm. Det var varmt, men jeg kaldsvettet. Så begynte jeg å skjelve, og Virenque så rart på meg før han tråkket fra meg. Jeg fortsatte 500 meter, og så husker jeg ikke mer, sier Manzano.

- Samme morgen hadde jeg fått et stoff jeg aldri hadde brukt før.

Bloddoping

Da Manzano ble skrevet ut fra sykehus, reiste han hjem til Spania, men hevder at lagledelsen rådet ham til å få en blodoverføring. Han sier at blodposene ikke var merket, og at han ble syk mens overføringen foregikk.

- Jeg fryktet for livet mitt. Om de hadde gitt meg hele dosen, ville jeg kommet hjem i en kiste, sier han.

Han forteller at Kelme-rytterne ble bloddopet i forbindelse med Spania rundt i fjor.

- Før rittet tok de en liter blod fra hver av oss og delte det i to halvliters poser. Vi fikk en pose i begynnelsen av rittet og den andre senere, sier Manzano som nå er uten arbeid.

Kelme sier at de vurderer å saksøke Manzano på grunn av hans påstander.

(NTB)