Sparket seg sjøl

BERGEN (Dagbladet): Det var Kjell Tennfjord som avgjorde trenerskiftet i Brann. Han tok selv initiativet etter tapet mot Sogndal.

- Det var helt avgjørende for meg at det var Kjell som ønsket meg som ny hovedtrener, sier Harald Aabrekk, som ikke vil love å bli i jobben mer enn ut årets sesong.

Aabrekk vil nå erfare hva den nye hovedtrenerjobben i Brann vil innebære, en oppgave som også skal støttes opp av den nye sportslige lederen Kjell Tennfjord.

- Jeg kan allerede nå utelukke at jeg fortsetter som hovedtrener etter sesongslutt dersom hovedtrener-jobben blir som vi er kjent med i norsk fotball. Samtidig ser jeg en ny og spennende modell som kanskje kan passe for meg når jeg samtidig skal fortsette å trene landslaget sammen med Nils Johan Semb, sier han til Dagbladet.
Kjell Tennfjord, som skal fortsette å bistå under treningene, sier at de to er helt grunnleggende enige i måten Brann skal spille fotball på. Den eneste forskjellen han trekker fram er at Aabrekk kan være mer utagerende mot spillerne på trening og i kamp.

- Mer direkte

- Jeg er kanskje mer direkte i stilen overfor hver enkelt spiller og stiller klare rollekrav. På en måte kan vi si at Kjell har vært lagets trener, mens jeg har vært spillernes trener, forklarer Aabrekk.

Han sier at anledningen inviterer til et skifte av fokus, bort fra presset mot Tennfjord og den bedrøvelige tabellsituasjonen - og over til laget, arbeidsoppgavene og rollene spillerne skal utføre i et system.

- Samtidig må vi klare å bli mer offensive og fandenivoldske. Spillerne må våge å feile og å bryte grenser, sier han.
Valget av Harald Abrekk som ny hovedtrener var ikke endelig klart før i går formiddag. Så seint som etter treningen mandag sa Aabrekk til Dagbladet at han ikke hadde tenkt tanken å overta som hovedtrener i Brann.

Eggen førstevalg

- For meg har det stått mellom Nils Arne Eggen og Harald Aabrekk. Da jeg forsto at Eggen av personlige grunner ikke ville komme til Bergen nå, falt valget enkelt på Aabrekk. Han er blant de beste trenerne i landet, sier administrerende direktør Harry Herstad.

Harald Aabrekk har sagt ja til å være hovedtrener resten av sesongen. Da skal Brann-ledelsen oppsummere hans innsats for å ta stilling til om de vil gi ham et tilbud for neste sesong, eller om de igjen skal gå ut for å lete etter hans erstatter.
Harald Aabrekk var selv ikke til stede under møtene med spillerne og pressen i går. Han måtte forlate Bergen for å besøke sin mor som er alvorlig syk.

- Dette er vel ikke noe stort trenerbytte. Vi har spurt om skiftet vil bety en forskjell i trening og spilleropplegg, men har ikke fått noe klart svar ettersom Harald selv ikke var til stede i dag. Fram til nå har han hatt ansvaret for individuell spilleroppfølging. Tidligere i sesongen hadde han til tider treneransvaret, men da fulgte han opplegget til Kjell. Vi vet derfor ikke helt hva dette vil bety for oss, sier kaptein og tillitsmann Jan Ove Pedersen.

Full tillit

Etter at spillerne hadde et eget møte i går ettermiddag uttrykte de full tillit til den nye hovedtreneren.

- Et skifte av trener er ingen garanti for at vi har nådd et vendepunkt, men vi har bestemt oss for å høre på alt han sier og følge hans råd. Det er mye opp til oss selv å snu utviklingen i riktig retning. Vi skal brette opp ermene og kjempe for å vinne for Brann, sier Jan Ove Pedersen og Geir Hasund.

<B>NYE ROLLER: Harald Aabrekk overtar som hovedtrener i Brann, mens Kjell Tennfjord blir sportslig leder i en managerrolle.