Sparket skileder «dårlig behandlet» i norsk toll

Kari-Pekka Kyrö, finnenes tidligere hovedtrener i langrenn, hevder han ble dårlig behandlet i norsk toll da han skulle til Holmenkollen som tilskuer.

- Jeg hadde med meg noen ting som tilhører skiforbundet. Jeg valgte ut slike ting som landslagstrener Reijo Jylha kunne trenge, sier Kyrö, som måtte gå fra jobben etter dopingskandalen i VM.

Ifølge det finske nyhetsbyrået FNB ble Kyrö forhørt i flere timer, blant annet om hvor han var på vei, hvem han skulle treffe og hvor han kom til å overnatte. En del av skiforbundets utstyr ble endog beslaglagt.

- De hadde fått informasjon om at jeg var på vei fra Finland, men de kunne gått gjennom bagasjen min på en saklig måte og levert alt tilbake. Nå beslagla de reagensrørene jeg hadde med for å måle hemoglobin og melkesyre, til tross for at det er snakk om industrielt lagede, uåpnede flasker.

- De forklarte at de ikke hadde muligheter til å tilkalle noen ekspert, men de kunne ringt det norske antidopingbyrået, sier Kyrö.

Han mener han var utpekt som svarteper, og kontaktet ikke det finske skilandslaget i Oslo i det hele tatt. Også vel tilbake i Finland ble han stoppet i tollen på sin egenfinansierte reise.

- Som privatperson kommer jeg til å fortsette å reise også i framtida. Jeg håper jeg slipper lik behandling da, sier Kyrö.

(NTB)