FRA TV TIL RADIO: Andy Gray og Richard Keys leder nå sitt eget radioprogram på TalkSport, og hadde norsk aften med Jan Åge Fjørtoft, Jone Samuelsen og Ole Gunnar Solskjær denne uka. Foto: FIONA HANSON/PA/AP
FRA TV TIL RADIO: Andy Gray og Richard Keys leder nå sitt eget radioprogram på TalkSport, og hadde norsk aften med Jan Åge Fjørtoft, Jone Samuelsen og Ole Gunnar Solskjær denne uka. Foto: FIONA HANSON/PA/APVis mer

Sparket Sky-legende spår Solskjær som United-sjef

Hadde Fjørtoft som gjest i sitt nye program.

(Dagbladet): Da Andy Gray gjorde seg uspiselig for Sky Sports etter å ha sjikanert en kvinnelig linjedommer i januar, ble det hevdet at det var som om Arne Scheie eller Davy Wathne skulle fått fyken her hjemme.

Men Gray og makker Richard Keys - som også forsvant i dragsuget - var ikke arbeidsledige lenge. Måneden etter fikk de sitt eget radioprogram på TalkSport, og denne uka hentet de inn Jan Åge Fjørtoft for å diskutere to nordmenn som har vært i vinden den siste tida:

Jone Samuelsen og Ole Gunnar Solskjær.

Gray, som selv var en fryktet hodespiller i sin tid, måtte klype seg i armen da han fikk se Samuelsen score på en heading fra egen banehalvdel.

- Jeg kan med sikkerhet si at vi aldri vil få se en sånn scoring igjen, fastslår Gray.

- Jeg så det for ti minutter siden. Keys fortalte meg om det, og jeg tenkte bare «slutt å tulle». Det er latterlig. Godt gjort, gutten min.

- Han blir den beste manageren
Men Gray og Keys er mest opptatt av å høre hva Fjørtoft har å fortelle om Ole Gunnar Solskjær, som er i ferd med å lede Molde til klubbens første seriegull gjennom tidene.

Og det spares ikke på superlativene i omtalen av den tidligere United-spissen.

- Av alle eks-spillerne på Manchester United, tror jeg Solskjær vil bli den beste manageren. Og det sier jeg allerede etter det første året hans, melder Fjørtoft.

ELEVEN OG LÆREMESTEREN: Ole Gunnar Solskjær har lært mye om manageryrket av sin sjef gjennom nesten 14 år, sir Alex Ferguson. Foto:  (AP Photo/Jon Super)
ELEVEN OG LÆREMESTEREN: Ole Gunnar Solskjær har lært mye om manageryrket av sin sjef gjennom nesten 14 år, sir Alex Ferguson. Foto: (AP Photo/Jon Super) Vis mer

- Great shout, samtykker Andy Gray, som videre forteller at han selv nevnte Solskjær så seint som dagen i forveien.

- Jeg snakket om han i går, og jeg sa: «Richard, jeg blir ikke overrasket om Solskjær kommer tilbake til Manchester United en dag, i en managerrolle.» Tror du det er mulig? spør han Fjørtoft.

- Jeg er enig med deg. Jeg tror Ferguson vil bli i tre, fire år til. Så vil det komme en ny mann inn, og enten det blir en suksess eller ikke, så vil de ønske å gå tilbake til røttene og finne en person som kjenner «sjela» til Manchester United, som er en legende der. Jeg tror Ole Gunnar kan få det til. Han vil si at han ikke kan være en Ferguson, men at han vil videreføre ideene hans og hente inn de folkene som utfyller ham med andre egenskaper, slik han har gjort i Norge. Men jeg sier ikke at han vil gå rett til United, sier Fjørtoft.

Den moderne treneren
Viasat-programlederen sier han er mektig imponert over lederegenskapene Solskjær har vist i Norge, og sammenligner ham med André Villas-Boas i Chelsea.

- Dette er den moderne treneren, Villas-Boas-typen som er på vei inn i toppfotballen for fullt. Bare vent å se, Ole Gunnar vil ha dyktige folk rundt seg, og han har de nøkkelfaktorene som kjennetegner den moderne manager. 

Gray og Keys får også høre historien om da Solskjær gikk ut på banen og gratulerte matchvinner Frode Johnsen, etter at Molde hadde tapt på overtid.

- «Gratulerer, jeg visste at du kom til å score. Nå må vi sørge for å vinne neste kamp». Vi kan le av det, og spørre hva skjedde med de store karakterene som Roy Keane. Men dette er den moderne treneren, mener Fjørtoft. 

HYLLER SOLSKJÆR: Jan Åge Fjørtoft sier han har møtt mange gamle storspillere i nye posisjoner, men ingen av dem har imponert ham som Ole Gunnar Solskjær. 
Foto: ARNT E. FOLVIK,DAGBLADET
HYLLER SOLSKJÆR: Jan Åge Fjørtoft sier han har møtt mange gamle storspillere i nye posisjoner, men ingen av dem har imponert ham som Ole Gunnar Solskjær. Foto: ARNT E. FOLVIK,DAGBLADET Vis mer