FLOPPET: Skip Wang Fengchun ble utpekt som den store synderen etter Kinas curlingfiasko, der laget bare vant to av ni kamper.  Nå er Fengchun sparket fra laget - og han fikk heller ikke være med på velkomstmiddagen da han kom hjem - i feil lue... Foto: REUTERS/Andy Clark
FLOPPET: Skip Wang Fengchun ble utpekt som den store synderen etter Kinas curlingfiasko, der laget bare vant to av ni kamper. Nå er Fengchun sparket fra laget - og han fikk heller ikke være med på velkomstmiddagen da han kom hjem - i feil lue... Foto: REUTERS/Andy ClarkVis mer

Sparket som skip og fratatt all ære etter OL

Men det var før kineseren tok på seg USA-lue...

|||

Wang Fengchun fikk sparken som skip for det kinesiske OL-laget under turneringen i Vancouver. Han reiste fra OL i amerikansk lue og ble sendt rett hjem.

Det kinesiske curlinglaget i OL skuffet stort og vant bare to av ni kamper i innledningsspillet. Dermed ble Wang Fengchun avsatt.

Han var fratatt all ære da han ankom flyplassen i Beijing sammen med resten av det kinesiske OL-laget, og det gjorde ikke saken bedre at han stilte med det amerikanske curlinglagets lue i stedet for den kinesiske OL-lua.

Fra flyplassen ble Fengchun kjørt direkte videre til stasjonen og satt på første tog hjem til Harbin - en togtur på 12 timer. Han fikk ikke lov til å være med på velkomstmiddagen til den kinesiske troppen.

- Dette ble bestemt allerede før avreise fra Vancouver. Det var ikke nødvendig for oss å gi denne utøveren beskjed om dette, for han vet hvor dårlig innflytelse han hadde på laget sitt under OL-turneringen, sa manager Li Dongyan.

- At han kom til Beijing iført det amerikanske lagets lue, var ikke særlig lurt, men vi håper han kommer til å forandre på holdningene sine, for vi vil nødig slippe en så god curler fra oss, sa Dongyan.

Da det ble kjent at skipen hadde fått sparken fra det kinesiske laget, skal faren hans ha blitt sendt til sykehus med hjerteinfarkt, men det kunne ikke det kinesiske lagets manager bekrefte.

(NTB)


FIKK BANK AV KLOVNENE: Håvard Vad Petersson og resten av det norske laget feide Wang Fengchun og Kina av isen. Foto:  AFP PHOTO / Robyn BECK
FIKK BANK AV KLOVNENE: Håvard Vad Petersson og resten av det norske laget feide Wang Fengchun og Kina av isen. Foto: AFP PHOTO / Robyn BECK Vis mer