Konflikt i bedriftsidretten:

Sparket styret - nekter å forklare

Norges Bedriftsidrettsforbund har satt Oslo Bedriftsidrettskrets (OBIK) med rundt 40 000 medlemmer under administrasjon. Det bekrefter presidenten i forbundet, Grethe Fossli, overfor Dagbladet.

HAR TATT KONTROLL: Presidenten i Norges Bedriftsidrettsforbund, Grethe Fossli, her sammen med Bent Høie i 2017, har satt Oslo Bedriftsidrettskrets under administrasjon. Foto: NTB
HAR TATT KONTROLL: Presidenten i Norges Bedriftsidrettsforbund, Grethe Fossli, her sammen med Bent Høie i 2017, har satt Oslo Bedriftsidrettskrets under administrasjon. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Norges Bedriftsidrettsforbund har midlertidig overtatt administrasjonene av Oslo Bedriftsidrettskrets. Av hensyn til personvern kan vi ikke utdype saken ytterligere, skriver Fossli i en e-post til Dagbladet.

Etter det Dagbladet erfarer, er det en lang konflikt mellom forbundsstyret sentralt, og Oslo Bedriftsidrettskrets lokalt, som har ført til at forbundets største krets nå i praksis er avsatt.

Mangler styre

Nå står en firedel av Norges organiserte bedriftsidrettene med en konstituert leder fra Akershus Bedrifstidrettskrets og et midlertidig styre.

-Jeg er avskjediget, bekrefter daglig leder i Oslo Bedriftsidrettskrets, Stein Aker, til Dagbladet, men ønsker ikke å si noe mer om saken rundt seg selv og kretsen han leder.

Aker har vært ansatt i kretsen i 35 år, men fra 1. september var det stopp.

I etterkant av Akers avskjedigelse, skal hele styret i Oslo Bedriftsidrettskrets også ha fått fyken. Ingen ser ut til å kunne forklare hvorfor hele idrettskretsen med 40 000 medlemmer nå er satt under administrasjon av forbundet sentralt.

- Forbundsstyret i Norges Bedriftsidrettsforbund besluttet å sette OBIK under administrasjon med hjemmel i NIFs lov § 2-3 (3). Forbundsstyret fant det nødvendig å sette kretsen under administrasjon for å ivareta medlemmenes og organisasjonens interesser. Forbundsstyret anså at OBIKs styre ikke forvaltet kretsen i henhold til Norges Bedriftsidrettsforbunds vedtak, skriver kommunikasjonsrådgiver Emily Robertson i Bedriftsidrettsforbundet i en e-post til Dagbladet.

Robertson ønsker av personvernhensyn ikke å si noe om hvilket eller hvilke vedtak kretsens styre ikke forvaltet godt nok.

Forbundet sentralt har blant annet et ønske om å slå sammen kretsene i Oslo og Akershus, men det er usikkert om dette og eller andre vedtak har noe med den dramatiske maktovertakelsen av OBIK å gjøre.

- Jeg må bare henvise deg til kommunikasjonsansvarlig i forbundet, sier Bedriftsidrettsforbundets advokatfullmektig, Stian Kavli, til Dagbladet.

Benekter sammenheng

Emily Robertson i Bedriftsidrettsforbundet gjentar det president Fossli allerede har sagt om hvorfor de har overtatt administrasjonen av hele kretsen og avsatt styret:

- Av hensyn til personvern kan vi ikke utdype saken ytterligere.

Noen timer seinere benekter derimot Robertson at dramaet i OBIK har noen ting som helst å gjøre med sammenslåingsprosessen.

- Sammenslåingsprosessen går som planlagt, skriver Robertson til Dagbladet.

KNUST: Tatjana Sorina ble overrasket da han ble med Therese Johaug på trening. Video: Haarstad/Løkås/Særsland Vis mer

Vil ha jobben tilbake

For den oppsagte daglig lederen i Oslo, Stein Akers del, er det nå advokat Sven Ivar Sanstøl som håndterer saken på vegne av ham.

Aker skal etter det Dagbladet erfarer, ønske å bli gjeninnsatt i jobben som daglig leder i Oslo Bedriftsidrettskrets, og har derfor fått advokathjelp i saken.

Dagbladet har vært i kontakt med Akers advokat, som ikke ønsker å uttale seg om saken på det nåværende tidspunkt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer