Sparket ut av troppen før bronsefinalen

Keeper Solo klaget på benkingen.

USAs stjernekeeper Hope Solo er sparket ut av VM-troppen etter sitt oppsiktsvekkende utfall mot treneren, og spiller ikke mot Norge søndag.

Landslagssjef Greg Ryan offentliggjorde avgjørelsen lørdag.

- Vi har 20 spillere som har stått skulder ved skulder og kjempet for hverandre. Da vi møtte motgang, og det gjorde vi mot Brasil, så var samholdet mellom dem like sterkt. Nå er det de 20 som skal prøve å slå Norge, sa Ryan.

Solo, som ifølge Norges landslagssjef Bjarne Berntsen er en av verdens beste keepere, er spiller nummer 21. Hun er ikke sendt hjem, men kommer ikke til å være på banen eller benken søndag.

25-årige Solo ble rasende da Ryan vraket henne til semifinalen og satte veteranen Briana Scurry i mål.

Scurry gjorde en dårlig kamp, og etterpå sa Solo blant annet at «alle som vet noe som helst om fotball skjønner at keepervalget var feil», og at hun selv ville reddet flere av de fire baklengsmålene.
Ikke tilgitt
Ifølge lagkaptein Kristine Lilly og stjernespiss Abby Wambach har Solo bedt om unnskyldning overfor resten av laget, men hun er ikke tilgitt. Ryan sier at han tok avgjørelsen etter en samtale med lederskikkelser i troppen.

- Det hun gjorde har påvirket hele troppen. Det ville være forstyrrende for oss å ha henne blant oss i oppkjøringen til bronsekampen, sa Lilly.

Landslagssjefen, som gir Scurry sjansen til å revansjere seg mot Norge, mener at Hope Solo fortsatt har en framtid på landslaget.

- Hun gjorde en feil, og det vet hun. Men tro meg, jeg har gjort masse tabber i mitt liv, også større enn den Hope har gjort, sa han.

KASTET UT: Keeper Hope Solo forstod ikke noe som helst da hun ble benket i semifinalen mot Brasil. Bedre ble det ikke da erstatteren klønet inn fire mål, og laget tapte. I etterkant var Solo soleklar på at treneren hadde gjort en feil. Nå får hun straff. Foto: SCANPIX
KASTET UT: Keeper Hope Solo forstod ikke noe som helst da hun ble benket i semifinalen mot Brasil. Bedre ble det ikke da erstatteren klønet inn fire mål, og laget tapte. I etterkant var Solo soleklar på at treneren hadde gjort en feil. Nå får hun straff. Foto: SCANPIX Vis mer

Det er liten tvil om at Hope Solo er en mye bedre keeper enn Briana Scurry, så iallfall på papiret er USA svekket foran bronsekampen.

(NTB)

FRUSTRERT: Mot Norge i morgen, blir ikke Hope å se på benken en gang. Hun må se kampen fra tribunen, etter å ha blitt kastet ut av troppen.