Antidoping Norge slår alarm: - Fundamentalt feil

Sparket

Russlands antidopingsjef Jurij Ganus er blitt fjernet fra sin stilling. Anders Solheim, daglig leder i Antidoping Norge, reagerer og er bekymret for hvordan idretten styrer antidopingarbeidet i Russland.

SPARKET: Russlands antidopingsjef Jurij Ganus er blitt fjernet fra sin stilling. Foto: Grzegorz Celejewski/Agencja Gazeta via REUTERS
SPARKET: Russlands antidopingsjef Jurij Ganus er blitt fjernet fra sin stilling. Foto: Grzegorz Celejewski/Agencja Gazeta via REUTERS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Russlands antidopingsjef Jurij Ganus er blitt fjernet fra sin stilling av Russlands olympiske og paralympiske komiteer.

Til Dagbladet sier Anders Solheim, daglig leder i Antidoping Norge, at han reagerer på avgjørelsen og stiller spørsmål ved hva dette forteller om uavhengigheten i russisk antidopingarbeid når idretten selv kan sparke lederen i russisk antidoping (RUSADA).

Spesielt bekymringsverdig mener Solheim avgjørelsen om å fjerne Ganus er i lys av all rosen han nylig fikk hos det internasjonale antidopingmiljøet.

- Fundemantelt feil

Ganus har også markert seg som kritisk og frittalende til dopingkulturen som har preget Russland i lang tid.

Nå får han ikke fortsette i jobben som skal ha som formål å fjerne dopingkulturen fra russisk idrett.

- Det er ikke lenge siden det internasjonale antidopingmiljøet ga kreditt og honnør til RUSADA for arbeidet de har gjort de siste årene. I lys av det, synes jeg det er overraskende at Ganus nå fjernes fra sin stilling, sier Anders Solheim til Dagbladet.

- Det er noe fundamentalt feil i strukturen når den olympiske komite og paralympiske komite sparker ham. Det er ikke vanlig praksis. Antidopingbyrå bør ikke styres av idretten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer