Sparket

Den italienske trenerstjernen Antonio Conte er ferdig som trener i Premier League-klubben Tottenham.

FERDIG: Conte har vært trener for Tottenham siden høsten 2021. Nå er det slutt. Foto: Reuters / NTB
FERDIG: Conte har vært trener for Tottenham siden høsten 2021. Nå er det slutt. Foto: Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Annonse

London-klubben bekrefter beslutningen om å avslutte samarbeidet med italieneren.

Conte ble ansatt som Tottenham-manager i november 2021. Han erstattet da Nuno Espírito Santo.

Italieneren klarte aldri lede de liljehvite til det som ville vært et svært etterlengtet trofé. Det er han samtidig ikke alene om å ha slitt med. Tottenham har bare vunnet ett trofé de siste 20 årene.

- Selvopptatte spillere

Etter at Tottenham spilte 3-3 hjemme mot tabelljumbo Southampton lørdag, serverte manager Conte en verbal kraftsalve av sjeldent merke mot både egne spillere og klubben.

- Jeg ser mange selvopptatte spillere, og spillere som ikke vil hjelpe hverandre og spille med hjertet. Jeg er skikkelig opprørt, sa italieneren.

- Tottenhams historie er slik. I 20 år har eieren vært her, og de har ikke vunnet noe. Hvorfor er det slik? Er det bare klubbens skyld, eller er det alle managerne som har vært her? Hittil har jeg prøvd å skjule situasjonen, men ikke nå, fortsatte han.

Vært spekulasjoner

Da han overtok Tottenham i november 2021 signerte Conte en avtale på halvannet år med opsjon på ytterligere ett år. Han har så langt ledet klubben i 75 kamper.

Allerede i fjor sommer ble det spekulert i at italienerens tid i klubben kunne være forbi. Ifølge britiske medier skal Conte da ha vært tydelig på at han måtte få tilstrekkelig med midler tilgjengelig til spillerkjøp. Det fikk han.

Thorstvedt blir pekt ut som landslagets mest PR-kåte. Video: Birthe Skingen/Dagbladet TV-sporten, Fotballandslaget Vis mer

Også i overgangsvinduet i januar forsterket Tottenham spillerstallen. Backen Pedro Porro ble hentet fra Sporting Lisboa, mens spissen Arnaut Danjuma kom på lån fra Villarreal.

London-klubben ligger i øyeblikket på fjerdeplass i Premier League. 17 poeng skiller opp til Arsenal på tabelltoppen. Ned til Newcastle på plassen bak er det fem poeng.

Nylig røk klubben ut av Champions League etter å ha tapt over to kamper mot Milan.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer