Sparta knusende overlegne mot erkerivalen

Serielederen slo Stjernen 5-0 på fremmed is i Fredrikstad.

KNUSENDE OVERLEGNE: Sparta Sarpsborgs stilling som Østfolds ishockeykonger er så definitivt ikke truet. Torsdag ble det 5-0 seier borte mot Stjernen.Foto:  Lise Åserud / SCANPIX
KNUSENDE OVERLEGNE: Sparta Sarpsborgs stilling som Østfolds ishockeykonger er så definitivt ikke truet. Torsdag ble det 5-0 seier borte mot Stjernen.Foto: Lise Åserud / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Topp mot bunn i eliteserien ishockey ble som forventet torsdag: Storseier 5-0 til serieleder Sparta Sarpsborg over Stjernen.

Tiden med tette, jevne og spennende oppgjør i østfoldklassikeren er definitivt omme. 72 poeng skiller nå topplaget Sparta fra Sarpsborg og bunnlaget Stjernen fra nabobyen Fredrikstad.

Det drøyde nesten 17 og et halvt minutt før Dion Knelsen åpnet målkontoen. Men bare 6.45 minutter ut i annen periode økte Tommy Kristiansen til 3-0, og kampen var i realiteten avgjort.

Det bærer mot kvalifiseringsspill med den gamle storklubben Stjernen, som ble seriemester i 1987.

Serietoer Vålerenga lå under 0-2 i starten av annen periode mot byrival Manglerud Star, men slo voldsomt tilbake og viste hvilket lag som er sjef i hovedstaden med fem fulltreffere på rad.

Men seierskampen mot sarpingene virker håpløs for Vålerenga, som er 15 poeng bak.

I Lillehammer knappet hjemmelaget innpå serietreer Stavanger med overbevisende 7-1-seier, mens seriefirer Storhamar var like overbevisende med 6-1-seier over nestjumbo Frisk Asker.

Lørenskog slo Rosenborg 4-1.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer