Sparta kriget seg til seier

Topper fortsatt tabellen.

Sparta Sarpsborg topper fortsatt eliteserien i ishockey. Men torsdag satt seieren langt inne. Serielederen trengte forlengning for å slå nyopprykkede Lørenskog 3-2.

Lørenskog har gjort et godt inntrykk i eliteserien. Laget som rykket opp tidligere i år er på fjerdeplass i eliteserien etter sju seirer. Men torsdag ble det tap for suverene Sparta.

Sarpingene har hentet hjem ti seirer på 15 kamper. Jonas Solberg ga gjestene en oppskriftsmessig ledelse i første periode, men Lørenskog kjempet seg tilbake i kampen og ledet 2-1 etter annen periode.

Men Martin Røymark sikret Sparta forlengning, for så å avgjøre kampen to minutter ut i ekstraspillet. Sparta leder med 35 poeng etter 15 kamper. Vålerenga er fire poeng bak.

Torsdag trengte Oslo-klubben straffer for å slå Storhamar i Jordal Amfi. Blake Evans sto for det avgjørende straffeslaget som skapte jubel blant VIF-fansen.

Comet-fansen har ikke fått så mye å juble for i år. Halden-laget ligger sist i eliteserien med fattige 3 poeng. Torsdag ble det en ny nedtur. Frisk-Asker vant 3-2 på egen is.

Comets rivaler i Stjernen hadde langt mer å smile for. Stavanger gjestet Stjernenhallen og ble slått 7-1.

(NTB)

TABELLTOPP: Göran Hermansson (t.v.) og de andre Sparta-spillerne har fått en god start på årets sesong. I kveld var det Lørenskog som fikk unngjelde. Foto: LISE ÅSERUD/SCANPIX
TABELLTOPP: Göran Hermansson (t.v.) og de andre Sparta-spillerne har fått en god start på årets sesong. I kveld var det Lørenskog som fikk unngjelde. Foto: LISE ÅSERUD/SCANPIX Vis mer
Sparta kriget seg til seier