Sparta-leder vil ha flere utlendinger i norsk ishockey

- For få gode, norske spillere, sier Johansen.

Flere norske ishockeyklubber ønsker å øke antallet utlendinger i eliteserien.

Eliteserieklubbene vedtok i 2004 at antallet utenlandske spillere skulle reduseres for hver sesong. Neste år er målet nådd med maksimalt seks utlendinger i kampprotokollen.

Men flere klubber mener nå at det heller må hentes inn flere spillere fra utlandet.

- Akkurat nå finnes det ikke nok norske spillere som ligger på et akseptabelt nivå. Vi kan sikkert slippe til en rekke juniorer for syns skyld, men det vil føre til en mye dårligere liga, sier Spartas daglige leder Tore Jobs til Aftenposten.

Han får støtte fra flere norske ishockeyledere. De beste norske spillerne blir også ofte for dyre for mange av klubbene.

Landslagstrener Roy Johansen mener imidlertid at klubbene har seg selv å takke for at de trenger å fylle stallene med utlendinger.

- Det er, og har vært, altfor lite fokus på spillerutvikling og individuell oppfølging av talentene. Det er riktig at vi har for få norske spillere å fylle på med, sier Johansen til Aftenposten.

(NTB)

Sparta-leder vil ha flere utlendinger i norsk ishockey
ETTERLYSER FOKUS: Landslagstrener Roy Johansen mener det er, og har vært, for lite fokus på oppfølging av norske hockeytalenter. Foto: Bjørn Sigurdson, Scanpix
ETTERLYSER FOKUS: Landslagstrener Roy Johansen mener det er, og har vært, for lite fokus på oppfølging av norske hockeytalenter. Foto: Bjørn Sigurdson, Scanpix Vis mer