Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sparta lekte med stakkars Stavanger

Smadret tittelforsvareren 6-1 i den første NM-finalen.

OVERKJØRT: Stavangers keeper Antti Ore fikk nok å gjøre under den første finalekampen i NM-sluttspillet i ishockey mot Sparta.
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
OVERKJØRT: Stavangers keeper Antti Ore fikk nok å gjøre under den første finalekampen i NM-sluttspillet i ishockey mot Sparta. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer

Sparta Sarpsborg holdt lekestue med Stavanger og smadret tittelforsvareren 6-1 i den første NM-finalen i ishockey torsdag.

Jevne finaleoppgjør var ventet på forhånd. Det første bød på kalassifre i favør Sarpsborg-laget, som på frekt vis rappet favorittstempelet for fortsettelsen.

Seieren var den sjette på seks forsøk mot Stavanger denne sesongen. I serien ble det fem strake triumfer. Suveren serievinner Sparta endte hele 14 poeng foran toer Stavanger.

Målkalaset ble åpnet av Henrik Malmström 10.42 minutter ut i første periode. Da Tommy Kristiansen styrte inn 2-0 snaut fem minutter senere, gikk luften ut av gjestene.

- Vi er veldig fornøyd med å kjøre for fullt iallfall i 40 minutter, og da var kampen avgjort. Men søndag kommer vi til å møte et helt annet Stavanger-lag, advarte Henrik Malmström, som åpnet målkalaset 10.42 minutter ut i første periode, overfor TV 2.

Avgjørelsen
Christopher Henriksen og Niklas Roest la på til 4-0 før første periode var omme.

I realiteten var kampen avgjort etter 19 og et halvt minutt.

- Vi begynte kampen helt ok, men så skjedde det et eller annet midtveis. Jeg tror fortsatt at vi kan vinne en kamp her (i Sarpsborg), og det må til for å vinne NM, sa Peter Lorentzen i Stavanger.

Stavanger holdt unna for flere baklengsmål i nye 10.39 minutter i annen periode, da Dion Knelsen økte til 5-0. Jonas Solberg Andersen styrte inn 6-0 snaut to minutter før den perioden var historie.

Snorre Hallems redusering åtte minutter før full tid var til ingen som helst nytte.

Ingen panikk
- Sparta var gode ved det første målet, men det var vi som rotet på de tre neste. Det er ingen panikk i laget, heller et revansjsug. Til neste kamp må viljen til å spille mer disiplinert og klokt hentes fram, sa Stavanger-trener Petter Thoresen.

Sparta-trener Sjur Robert Nilsen var selv med og jublet hemningsløst sist Sparta var norgesmester - for 22 år siden. I 1989 ble Trondheim slått i finalen. Fra før hadde sarpingene ett NM-gull i ishockey.

Vinner Sparta klubbens tredje NM-gull, kommer sarpingene likt med Hasle-Løren. Kun Grane (4), Storhamar (6), Gamlebyen (7), Furuset (8) og suverene Vålerenga (25) har flere «bøtter» i skapet.

Annen finale i best av sju spilles i Stavanger søndag.

Spartas vei til finalen: Rosenborg (4-0), Lillehammer (4-1).

Stavangers vei til finalen: Frist Asker (4-1), Lørenskog (4-2).

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media