Sparta stiller med jente (18) i mål

Skriver hockeyhistorie i kveld.

(Dagbladet.no:) I kveld skriver Sparta og Jorid Dagfinnrud Øiestad (18) ishockeyhistorie i amfien i Sarpsborg.

Keeper Henrik Smångs og junorkeeper Torstein Pedersen er rammet av sykdom, og dermed har trener Sjur Robert Nilsen tatt med Jorid i Sparta-troppen som skal møte Stavanger i eliteseriekampen, skriver Sarpsborg Arbeiderblad.

Jorid spiller på kvinnelandslaget og hun har vært med på rekruttlaget til Sparta flere ganger. Hun har aldri vært med på førstelaget, og i kveld starter hun kvelden på benken.

Startet som niåring

Ifølge seriekonsulent Grethe-Elisabeth Fjeldstad i ishockeyforbundet har det ikke skjedd før at en kvinne har stått oppført på kampskjemaet i øverste divisjon i Norge.

- Men det har skjedde flere ganger i divisjonene under, sier Fjeldstad til sa.no.

Jorid startet å spille hockey som utespiller da hun var ni år gammel, og etter to år fant hun ut at hun ville bli keeper.

Mot slutten av 2003/04-sesongen ble hun tatt ut på kvinnelandslaget, og siden har hun etablert seg som en sikker sisteskanse på landslaget, skriver forbundet på sin hjemmeside.

LANDSLAGSKEEPER: Jorid Dagfinnrud Øiestad spiller på landslaget, og kan i kveld debutere i herrenes eliteserie. Foto: ANETT GUNNERUD / SPARTA.NO
LANDSLAGSKEEPER: Jorid Dagfinnrud Øiestad spiller på landslaget, og kan i kveld debutere i herrenes eliteserie. Foto: ANETT GUNNERUD / SPARTA.NO Vis mer

I år har hun spilt i Eldre jr/1. divisjon, og hun har trent litt med A-laget til Sparta.

• Her kan du følge utviklingen i Sparta - Stavanger (kampstart 18.30)

HISTORIE: Jorid er allerede historisk, siden hun er meldt inn til kampen mot Stavanger. Hvis hun kommer inn skriver hun enda et kapittel i hockeyhistorien.
STARTET SOM UTESPILLER: Jorid, som ble 18 år for noen uker siden, startet som utespiller, men ble keeper i 11-årsalderen.