Sparta-ving på vei til Sverige

Sparta-vingen Jonas Andersen (23) er vinterens funn i norsk ishockey. Nå er han hyperaktuell for svensk topphockey, hvor en annen Sparta-gutt er i finalespillet: Per-Åge Skrøder i HV 71.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Flere klubber, blant annet Malmö, Frölunda, Hammarby og Brynäs kommer til å følge Jonas Andersen under B-VM på Jordal Amfi 12. til 18. april.

- Det er ingen tvil om at Sverige lokker. Jeg er ferdig med kontrakten i Sparta, og kan godt tenke meg å gjøre hockeyen til levebrød, sier Jonas Andersen til Dagbladet.no

- Bør prøve seg

Landslagstrener Roy Johansen mener den kvikke og gjennombruddshissige 23-åringen er moden for større oppgaver.

- Jonas har slått igjennom denne vinteren, og bør komme seg videre. Han bør prøve seg i eliteserien i Sverige, sier Roy Johansen.

- Uromoment

Han har fulgt Jonas Andersen på nært hold som assistenttrener i Sparta, og spår ham en stor framtid på hockeybanen.

- Jonas har kommet som et friskt pust i den hjemlige serien. Det er ingen overraskelse at han kom på «Årets lag». Han er vanskelig å forholde seg til for motstanderbackene, og et uromoment som vi vil ha stor nytte av på landslaget, sier Roy Johansen.

- Gode for opprykk

VM-forberedelsene går som planlagt. Funnet fra Sparta tror på mer hockeymoro etter påske.

- Vi har en bra sjanse i VM. Landslaget jobber hardt, og er godt nok til å rykke opp i A-pulja. Hviterussland er nevnt som favoritt på Jordal. Dem har vi en god mulighet til å slå, sier Jonas Andersen.

Startet som femåring

Siden han begynte på hockeyskole som femåring, har han alltid spilt i Sparta. På landslaget har han også gått gradene, fra U16- til U18-, U20- og A-landslaget.

- Denne sesongen har det gått over all forventning. Sparta i semifinalen var det ikke så mange som hadde trodd på forhånd, sier Jonas Andersen.

- Må bli tyngre

Styrken hans er kvikke skøyteskjær og gode skudd, utfordringen å bli mer stabil og sterkere.

- Nå veier jeg 84 kg, som nok er et par kilo for lite. Ved å trene mer, vil jeg både bli sterkere og tyngre, sier Jonas Andersen.

- Honnør

Sparta-ledelsen er forberedt på at han kan forsvinne til svensk topphockey.

- I så fall er det en honnør til klubben, akkurat som da Per-Åge Skrøder gikk fra Sparta til svensk topphockey. Vi vil helst beholde Jonas, men kommer ikke til å legge hindringer i veien for en eventuell overgang, sier Sparta-formann Morten Carlsson til Dagbladet.no

  • I kveld spiller ishockeylandslaget mot Danmark i Odense.
<P>ETTERTRAKTET: Svenske toppklubber står i kø for å sikre seg Spartas landslagsving Jonas Andersen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer