- Sparte krefter i fjellene

- I dag blir det spurt, og jeg håper å være med helt der framme, sier Thor Hushovd til Dagbladet. Etter et noen dager i fjellene får 24-åringen på ny en vinner-sjanse i Tour de France.

Hushovd har ligget og spart krefter i Pyreneene de siste dagene. På dagens 13. etappe kan mulighetene by seg.

- Etter dette blir det bare fjell før helt mot slutten. Så det begynner å haste om jeg skal få en etappeseier i år, sier Hushovd.

På gårsdagens etappe kom han inn med en stor klynge, 40.32 bak den suverene vinneren Lance Armstrong.

- Vi var bare fem-seks minutter før tidsfristen, men det hadde ikke så mye å si. Skulle de tatt ut alle oss, ville det ikke vært mange igjen i Touren.

Hushovd lagkaptein i Crédit Agricole, Christophe Moreau, fikk i går 2000 kroner i bot etter en slåsskamp med Carlos Sastre fra CSC Tiscali. Sastre på sin side fikk ti sekunders tilleggstid, og ti nye sekunder for å ha hjulpet en annen rytter med en dytt, i tillegg til boten. Hushovd avdramatiserer hendelsen.

- Slikt skjer i kampens hete. De to kjempet sikkert om å komme først fram, og da blir det av og til litt knuffing, sier Hushovd, som ligger på 166. plass sammenlagt.

Lance Armstrong befestet sin posisjon som kongen av Tour de France da han rykket fra samtlige konkurrenter i fjellene i går. Igjen var det Roberto Heras som hjalp sin lagkaptein fram til seier, og han selv endte på andreplass. Joseba Beloki var, som torsdag, den som klarte å følge de to lengst.

Armstrong leder nå med 2.28 på Beloki og 3.19 på Igor Gonzalez Galdeano. Erik Zabel beholder den grønne poengtrøya, ett poeng foran Robbie McEwen, mens Laurent Jalabert leder kampen om den prikkete klatretrøya med nesten 60 poeng.