Sparte kruttet

VIFs Kjetil Rekdal stilte ikke med sitt beste lag i går. Sandefjord-trener Tom Nordlie luktet lunta og valgte skolefore-stilling med sønnen framfor spiontur.

ULLEVAAL (Dagbladet:) Fra kampen mot Brann sist lørdag var David Hanssen, Kjetil Rekdal, Jonas Krogstad og Kjetil Wæhler ute av førsteelleveren til møtet med polske Wisla Kraksw. Og trener Kjetil Rekdal hadde 30- 40 millioner gode grunner til å gjøre det valget.

Mandag møter laget hans Sandefjord til første kvalifiseringskamp om Tippeliga-kontrakt. Og i går ble det kjent at Vålerenga ikke får profflisens før de har slettet gjelden på 30- 40 millioner kroner. Klubben har en fått en frist fram til rundt 25. november på å fikse økonomien, ellers kan det bære rett ned i 2. divisjon.

- Mandag spiller vi «historiens viktigste kamp» for klubben. Derfor sparte vi noen spillere i dag. En del av dem som ikke var med i dag ville ha spilt hvis det sto om liv og død, forteller Rekdal.

Vil ikke si hvem

- Jeg vil ikke gi deg navnene på dem vi sparte i dag. Vi har en del langtidsskadde spillere, også. Men det vet Nordlie om, sier Rekdal. Sandefjord-trener Tom Nordlie valgte i går skoleforestilling med sønnen framfor UEFA-cup på Ullevaal.

- Jeg tror skoleforestillingen blir lettere å forstå enn å finne ut hvordan Vålerenga spiller angrepsspill. En kan se dem 10 ganger uten å finne en rød tråd i angrepsspillet deres, sa Tom Nordlie til Dagbladet før kampen.

- Økt selvtillit

Nordlie sendte heller sin assistenttrener Geir Amundsen for å se en lite underholdende kamp der Kraksw var nærmest seieren. Vålerenga skapte ikke noe som helst den første halvtimen. Stortalentet Ardian Gashi var nær scoring etter 41 minutter. Samme spiller kunne ha vært gjerningsmannen for et grovt fotballran 10 minutter før slutt, men skuddet fra fem meter gikk rett på tribunen.

- Nå drar vi til kvalikkampen med økt selvtillit. Taktikken fungerte godt mot et lag som jeg mener ville havnet midt på tabellen i Bundesliga, sier tidligere Hertha Berlin-spiller Rekdal. I går ble det bestemt at 1.kvalikkamp Sandefjord- Vålerenga spilles mandag på Tønsberg gressbane klokka 20.30. NRK1 viser kampen.