Sparte målene

0-0 mot Nigeria, men England gikk videre. Danmark neste. - Får håpe vi sparte målene til lørdag, sier Svennis. Kampen minutt for minutt!

NIGERIA - ENGLAND 0-0: Gruppe F - før VM døpt «Dødens gruppe» - ble avgjort i dag. Det endte med glede for engelskmenn og svensker og bunnløs sorg for argentinere. Nigeria var slått ut allerede før dagens runde.

Men England ble ikke noe større gullfavoritt etter dagens 90 minutter i Osaka. Nigeria var fullt på høyde med engelskmennene spillemessig, men som tidligere i mesterskapet var det ikke særlig effektivt det de lysegrønne presterte.

Kaptein David Beckham mener varmen (34 grader) må ta sin del av skylda.

- Det var ikke særlig komfortabelt. De hadde noen sjanser, men vi forsvarte oss godt, sier Beckham.

- Veldig vanskelig

Englands landslagssjef Sven-Göran Eriksson hadde ikke ventet seg noen enkel kamp til tross for at VM i realiteten var over for nigerianerne.

- Det var vanskelig i dag, veldig vanskelig. Vi visste at Nigeria ikke ville tape denne kampen og ville prøve å vinne, sier Eriksson.

- Vi visste at de ville spille for stoltheten sin, men heldigvis gikk vi videre til slutt, sier stopperen Rio Ferdinand.

Nigeria hadde en rekke nesten-sjanser i første halvdel av første omgang, men mål ble det ikke. Den største sjansen hadde Benedict Akwuegbu da han kom alene med David Seaman, men skuddet fra skrått hold ble stoppet av veteranen med hestehale.

Like før pause var Paul Scholes millimetre fra å sørge for engelsk VM-ro, men skuddet fra Manchester United-spilleren gikk via Nigerias keeper og i stanga.

Danmark på lørdag

Andre omgang ble et langt gjesp med England som det beste laget, men det endte med mesterskapets andre 0-0-kamp.

Men akkurat i dag er det ikke en eneste engelskmann som bryr seg om det. For i dag handler det om at England er videre i VM. Og det gjorde ikke noe at det skjedde på bekostning av nettopp Argentina - laget som slo ut England for fire år siden.

- Vi hadde flere sjanser enn Nigeria, men scoret ikke. La oss håpe vi sparte dem til lørdag, sier Sven-Göran Eriksson.

Lørdag er det Danmark og åttendedelsfinale som gjelder. Der stiller et engelsk lag med en god porsjon selvtillit.

- Vi er en ung gjeng og frykter ingen, sier Rio Ferdinand.

- Vi har alltid sagt at hvis vi kommer oss videre fra Dødens gruppe, så vet man aldri hva som kan skje, sier Beckham.

  • England ble toer i gruppa med fem poeng - slått på målforskjell av Sverige.

    (Dagbladet.no)

ALT FOR ENGLAND:</B> David Beckham vet hva det gjelder. Her går han til mot Nigerias James Obiorah med Paul Scholes som tilskuer. Foto: SCANPIX/EPA/GABRIEL BOUYS
<B>SITTBALL:</B> Ashley Cole og Sol Campbell er nede for å blokkere skuddet fra Julius Aghahowa. Foto: SCANPIX/REUTERS/Kimimasa Mayama
KEEPER OG KAPTEIN:</B> David Seaman og David Beckham kunne smile bredt til tross for 0-0. Foto: SCANPIX/AP/Laurent Rebours